Evropa čuva Drinčića i Lazovića

Ishod dvomeča sa Ludogorecom sudbonosan za status iskusnih fudbalera u Partizanu. Napadač ima ponudu iz Kine, dok pouzdani vezista sigurno ne bi imao problem da pronađe angažman.

Fudbal 02.08.2014 | 13:30
Evropa čuva Drinčića i Lazovića

Samo Evropa može da održi sadašnji tim Partizana na okupu. Pred avgustovski rasplet na međunarodnoj sceni navijači Partizana moraju "punim gasom" da navijaju za plasman u jedno od dva evropska takmičenja, kako bi okosnica tima, najiskusniji fudbaleri Danko Lazović i Nikola Drinčić i od septembra dužili crno-belu opremu. Najavljivana pojačanja još ne stižu, a imajući u vidu finansijsku situaciju u Humskoj, jasno je da bi najveći dobitak za crno-bele u novoj sezoni predstavljalo očuvanje aktuelnog igračkog kadra.

Oslanjanje na improvizaciju i milost Fortune kada se krčio put ka jeseni u Evropi u prethodnih nekoliko godina, recept je na koji su se u Partizanu oslonili i ovog leta. Sa minimalnim ulaganjem ili čak i bez potrošenog evra traži se evropska jesen i novac iz kase UEFA koji bi klubu omogućio normalno funkcionisanje u nekom kraćem periodu. Takav pristup logično donosi nervozu u igračkom kadru i stručnom štabu (manje ili više primetnu), posebno zbog činjenice da ni oni koji su trenutno u klubu, od kojih se očekuje da iznesu evropski projekat, nisu plaćeni za posao zbog kojeg ostavljaju i poslednju kap znoja na terenu.

U takvoj situaciji logično je da najpre "prekipi" najiskusnijima. Danko Lazović je u Razgradu pokazao da i pored ogromnog internacionalnog iskustva teško može da sputa bes koji zavisno od situacije "sipa" prema svima u okruženju, od saigrača do sudija. Dugovanja koja se od marta gomilaju prema njemu i saigračima neminovno ostavljaju traga na prag tolerancije, a cela ta slika sa tribina ili putem malog ekrana ne deluje nimalo prijatno. Ono što će za Partizan svakako biti još neprijatnije je mogući odlazak Lazovića do kraja prelaznog roka. Posle Fejenorda i PAOK, za njegove usluge se zainteresovao jedan kineski prvoligaš, pa bi zimska dilema Kina ili Partizan do kraja avgusta mogla da bude rešena na drugačiji način nego u januaru.

- U Partizanu sam, imam ugovor na još godinu dana i dok je god tako ponašaću se u skladu sa tim. Ne planiram da idem, ali u fudbalu uvek može da se desi nešto nepredviđeno - rekao je na početku priprema Lazović, a finansijski problemi crno-belih i eventualni neulazak u jednu od grupa svakako spadaju među nepredviđene okolnosti.

Naravno, cela priča o statusu Lazovića u Humskoj zavisi isključivo od ishoda dvomeča sa Ludogorecom, odnosno od toga da li će Partizan bitisati na evropskoj sceni i od septembra. Ugovor sa Kinezima je pripremljen, a nekadašnji reprezentativac je nastavak priče, preciznije potpis, ostavio za drugu polovinu avgusta kada će se znati evropska sudbina crno-belih.

Slična priča važi i za Drinčića, momka koji je od povratka u Humsku nebrojeno puta pokazao koliko znači za igru Nikolićevog tima. U Partizanu su početkom leta već odbili par ponuda za igrača čija ugovorna obaveza ističe za dve i po godine, ali je veliko pitanje da li će to moći da učine i u slučaju izostanka evropske jeseni. Posebno zbog toga što ljudi bliski Drinčiću tvrde da već neko vreme u džepu ima inostrane opcije na koje čelnici Partizana neće moći da ostanu ravnodušni.

- Imao sam ponude, klub ih je odbio. A za dalje kako će biti ne znam, ne znam ni kakva je situacija u klubu - istakao je Drinčić pre 20-ak dana tokom priprema na Pohorju.

Dakle, Evropa drži ključ izgleda tima srpskog vicešampiona za sezonu 2014/2015. Pobeda nad Ludogorecom u sredu u Humskoj bi trebalo da uvede "parni valjak" na širok drum, bez "radova na putu", dok bi neuspeh neminovno pojačao tenzije, jer bi za Evropu nedostajao još dvokorak. I što je za homogenu ekipu crno-belih daleko važnije pojačao bi šanse Lazoviću i Drinčiću da uskoro spakuju kofere i napuste Humsku.

Komentari / 0

Ostavite komentar