Sudije i parovi 1. kola PL BiH

Prvo kolo nove sezone u Premijer ligi na programu je u danima vikenda. Aktuelni prvak, Zrinjski, u odbranu titule krenuće iz Istočnog Sarajeva, dok će vicešampion, Široki Brijeg, na Pecari ugostiti Radnik.

Fudbal 31.07.2014 | 14:45
Sudije i parovi 1. kola PL BiH

Najzanimljiviji susret igraće se u Sarajevu na stadionu Otoka, a sastaće se Olimpik i Željezničar. Mali gradski derbi sudiće Ilija Živković iz Orašja, a utakmicu će direktno prenositi BHT 1.

Susret Veleža i Drine u Mostaru povjeren je Antoniju Bandiću iz Gruda. Na utakmici između Mladosti i Borca pravdu će dijeliti Dragan Skakić iz Gradiške, dok će koševski susret između Sarajeva i Zvijezde suditi Tomislav Čuić iz Tomislavgrada.

Komšijski derbi između Čelika i Viteza povjeren je Elvisu Mujiću, a meč na Pecari između Širokog Brijega i Radnika sudiće Darko Obradović iz Stoca.

Aktuelni prvak Zrinjski u odbranu titule krenuće iz Istočnog Sarajeva, a arbitar meča protiv Slavije je Irfan Peljto iz Sarajeva. Sve utakmice na programu su u subotu od 17:30, s izuzetkom mečeva na Grbavici, Pecari i na Koševu.

Utakmica na Otoci igra se u subotu od 17:00, dok se meč na Pecari igra dan kasnije u terminu od 20:30. Utakmica Sarajeva i Zvijezde na Koševu igra se od 19:00 u nedjelju.

Komentari / 0

Ostavite komentar