LE: Sarajevo večeras na Atromitos

Večeras će se na stadionu Koševo sastati Sarajevo i grčki Atromitos u utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Sarajevo je ostalo naš jedini predstavnik u Evropi, pa će njihov nastup biti pod posebnom lupom BiH javnosti večeras.

Fudbal 31.07.2014 | 11:45
LE: Sarajevo večeras na Atromitos

Bordo tim je u drugom kolu za protivnika imao norveški Haugesund kojeg su nekako uspjeli izbaciti. Nakon razočaravajućih 0:1 na Koševu, Sarajevo je u revanšu krenulo na sve ili ništa što im se isplatilo i rezultatom 3:1 izboren je dvomeč sa Atromitosom. Strijelci za bordo tim bili su Stojčev i Ševko Okić, koji je postigao dva pogotka.

Navijači Sarajeva večeras će doći sigurno na najveći stadion u BiH, u velikom broju, što je rezultat euforije izazvane među pristalicama FK Sarajevo. Ovaj tim ima potencijal i sasvim sigurno da se navijači s pravom nadaju da bi se protiv Atromitosa mogao izboriti plasman u naredno kolo. Ali, favorit u ovom susretu ipak je snažni grčki tim koji je sezonu okončao odmah iza Olimpijakosa i PAOK-a, a tog mišljenja je i trener Dženan Uščuplić.

"Što se tiče utakmice nama u goste dolazi izuzetno kvalitetna ekipa, ekipa sa dosta dobrih igrača i ekipa koja je dugo na okupu. Oni su jako ugrani i igraju u jednoj jakoj ligi. Mi ćemo probati da napravimo kvalitetan rezultat. Oni jesu izraziti favoriti, ali i mi imamo svoje šanse."

I kapiten Sarajeva Amer Dupovac smatra da Sarajevo može napraviti nešto protiv Atromitosa. S druge strane, Nastos koji je kapiten gostiju, oprezno je najavio utakmicu sa predstavnikom BiH.

"Sarajevo ima kvalitetan tim, pogotovo u ofanzivnom smislu. Mislim da su šanse za prolaz dalje 50-50. Trebamo biti oprezni, Sarajevo je itekako napadački potentna ekipa", rekao je kapiten gostiju.

Utakmica se igra večeras s početkom od 20 časova i 30 minuta. 

Komentari / 0

Ostavite komentar