Jeremić: Jedva čekam ABA ligu sa Igokeom!

Poslije pauze od dvije sezone Mladen Jeremić vraća se u Jadransku ligu i od iduće sezone nosiće dres Igokee, sa kojom je potpisao jednogodišnji ugovor.

Košarka 30.07.2014 | 21:50
Jeremić: Jedva čekam ABA ligu sa Igokeom!

- Jedva čekam da ABA takmičenje počne. Vraćam se u Jadransku ligu posle dve godine, mada mi se u ovom trenutku čini da je prošlo i mnogo više vremena od kada sam poslednji put zaigrao u regionalnom takmičenju. Imam neki osećaj da su me zaboravili u regionu i na neki način zbog toga sam dodatno motivisan da zaigram dobro i pokažem da nisam zaboravio da igram - izjavio je Jeremić.

Košarkaš koji može da igra na poziciji beka ili niskog krila rođen je u Loznici 1988. godine, a karijeru je počeo u Borcu iz Čačka (2006/07), da bi zatim prešao u FMP Železnik (2007/10), a potom naredne dvije sezone igrao za Hemofarm. Jednu sezonu proveo je u Ređo Emiliji, a ove godine nastupao je za Bakenors de la Gvajra iz Venecuele.

Posljednje dvije sezone nije igrao u ABA ligi, dok je prije toga pet godina igrao "na Jadranu" i to za FMP i Hemofarm.

- Iako nisam bio akter ABA takmičenja, aktivno sam pratio sva dešavanja i poznati su mi rezultati Igokee koje je ostvarila u zadnje dve sezone kada su napravili "bum". Znam da će se ove sezone ekipa dosta razlikovati u odnosu na prošlu, ali ne verujem da će to umanjiti apetite. Teško je u ovom trenutku govoriti koji je naš cilj i o tome ćemo tek kada se budemo kompletirali. Plasman u sredinu tabele ne bi trebalo da bude problem - rekao je Jeremić.

Kao glavne favorite za osvajanje titule vidi Crvenu zvezdu i Cedevitu.

- Uvek neko može da iznenadi, ali ove dve ekipe su pokazale kontinuitet poslednjih godina i mogu da budu u vrhu, kao i Partizan koji je već sada dosta promenio tim. Meni se sviđa ekipa Budućnosti koja pravi dobre rezultate i stvara igrače. Ostaje da se vidi sa kakvim igračkim kadrovima će ekipe krenuti u takmičenje. Svi imaju problema sa budžetom. Radnički je najavio istupanje, Cibona ima velikih problema, Levski je takođe u problemima. Ipak, meni je najviše žao Hemofarma koji je bio organizovan na vrhunskom nivou, ali je, nažalost, propao - kazao je Jeremić.

Početkom ove godine potpisao je ugovor sa ekipom iz Venecuele Bakenors de la Gvajra i bio iznenađen kvalitetom tamošnje lige.

- Sama Venecuela dosta je daleko od Srbije i bila mi je totalno nepoznata u prvom trenutku. Nisam znao šta da očekujem, ali sam se uverio da je košarka na dosta visokom nivou. Klubovi imaju dobre budžete mada su stranci ti koji dižu kvalitet lige, uz nekoliko dobrih domaćih košarkaša. Naravno, liga Venecuele nije u rangu jačih evropskih liga, ali ima zavidan kvalitet - izjavio je Jeremić.

Sa reprezentacijom Srbije do 19 godina postao je svjetski prvak na šampionatu igranom u Novom Sadu 2007. godine, dok je sa univerzitetskom selekcijom osvojio zlatnu medalju na Univerzijadi 2011. u Šenženu.

Komentari / 0

Ostavite komentar