Metastaza

Vjerujem da se većina građana slaže sa konstatacijom da pravosuđe BiH predstavlja rak ranu ovog društva, ogrezlog u kriminal i korupciju, pravnu nesigurnost i neuređenost koja se mjeri brojem rupa u zakonima, koje su izbušene s namjerom i kroz koje se, godinama, iz budžeta na svim nivoima izvlače narodne pare.

Republika Srpska 30.07.2014 | 14:49
Metastaza

Ukoliko se slažete sa ovom konstatacijom, onda nam svima zajedno ne preostaje ništa drugo nego da zaključimo da je ovaj kancer odavno i metastazirao, imajući u vidu rezultate rada pravosudnih organa, koji se, istina, sa teškom mukom, ali ipak sve više javno objavljuju.

Tako je sud Meddzide Kreso potrošio prošle godine deset i po miliona na plate i naknade sudija i ostalih, znači milion i po više nego 2012.g. U tom istom periodu broj nerješenih predmeta u Krivičnom odjeljenju suda povećan je za 14%, a u Apelacionom odjeljenju 109%.

Meddžida nije ostala ravnodušna na ovakvo zalaganje u radu, pa je čak 128 zaposlenih dobilo stimulacije (od 97 do 1355 KM) za izuzetne rezultate u radu. Možda se nekom ovo čini nelogično, ipak, kad bolje razmislite i nije. Što je više neriješenih predmeta, to su bolje sudije i treba ih nagraditi.

Da nema budžetskih para, vjerujem da bi se tajkuni sami oporezovali da nagrade sudije koje se ne bave svojim poslom.

Bitno je da se sudije od svog tog nerada - odmore, pa zato ne treba da čudi isplata regresa od po, vjerovali ili ne 2.100 KM.

E, pa, stvarno metastaziraše!

TihomirGligoricBlog

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Aco

30.07.2014 16:39

Napravi i svoju specifikacije zvanicnih i nezvanicnih primanja dok si po Keju i Kalderi duvao u istu trubu sa Dodikom i njegovom klikom.Sad si kao pošten,manipulatoru nepismeni.

ODGOVORITE
Name

istocno sarajevo

30.07.2014 17:15

Ovaj ce jos malo ispasti najposteniji.

ODGOVORITE