Метастаза

Вјерујем да се већина грађана слаже са констатацијом да правосуђе БиХ представља рак рану овог друштва, огрезлог у криминал и корупцију, правну несигурност и неуређеност која се мјери бројем рупа у законима, које су избушене с намјером и кроз које се, годинама, из буџета на свим нивоима извлаче народне паре.

Република Српска 30.07.2014 | 14:49
Метастаза

Уколико се слажете са овом констатацијом, онда нам свима заједно не преостаје ништа друго него да закључимо да је овај канцер одавно и метастазирао, имајући у виду резултате рада правосудних органа, који се, истина, са тешком муком, али ипак све више јавно објављују.

Тако је суд Меддзиде Кресо потрошио прошле године десет и по милиона на плате и накнаде судија и осталих, значи милион и по више него 2012.г. У том истом периоду број нерјешених предмета у Кривичном одјељењу суда повећан је за 14%, а у Апелационом одјељењу 109%.

Медџида није остала равнодушна на овакво залагање у раду, па је чак 128 запослених добило стимулације (од 97 до 1355 КМ) за изузетне резултате у раду. Можда се неком ово чини нелогично, ипак, кад боље размислите и није. Што је више неријешених предмета, то су боље судије и треба их наградити.

Да нема буџетских пара, вјерујем да би се тајкуни сами опорезовали да награде судије које се не баве својим послом.

Битно је да се судије од свог тог нерада - одморе, па зато не треба да чуди исплата регреса од по, вјеровали или не 2.100 КМ.

Е, па, стварно метастазираше!

ТихомирГлигорицБлог

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ацо

30.07.2014 14:39

Направи и своју спецификације званицних и незваницних примања док си по Кеју и Калдери дувао у исту трубу са Додиком и његовом кликом.Сад си као поштен,манипулатору неписмени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

истоцно сарајево

30.07.2014 15:15

Овај це јос мало испасти најпостенији.

ОДГОВОРИТЕ