Uznemirujuće: Monstrum iz Kačanika u Siriji

Dvadesetčetvorogodišnjak iz Kačanika Lavdrim Muhadžeri, koji je ubedio i druge Albance da mu se priključe u Siriji, predstavio je na Fejsbuku svoje aktivnosti u toj zemlji zahvaćenoj ratom.

Svijet 30.07.2014 | 11:45
Uznemirujuće: Monstrum iz Kačanika u Siriji

"Allahu Ekber" je poruka, kojoj je dodao dve fotografije na kojima se vidi kao odseca glavu nekom čoveku, i druga, na kojoj je drži u okrvavljenim rukama, prenosi Koha ditore.

Bošnjački portal SAFF, objavio je fotografije koje je Muhadžeri postavio na socijalnoj mreži, a koje su kasnije blokirane. Muhadžeri nije rekao gde je to urađeno, ali se pretpostavlja da je to bilo u Siriji.

"Najpoznatiji kosovski pripadnik ISIS-a je prošlog meseca bio u žiži pažnje medija u regionu zbog spaljivanja kosovskog pasoša, ali je ovoga puta otišao mnogo dalje", piše Koha.

Muhadžeri je jedan od prvih kosovskih boraca koji je otišao u Siriju i smatra se za jednog od vođa albanskih mudžahedina u Siriji i Iraku. Kosovsko pravosuđe ga takođe smatra glavnim u Siriji za regrutovanje ostalih Albanaca sa Kosova.

Tužilaštvo smatra da su okrivljeni Ilir Beriša i Sedat Topojani regrutovali druga lica u rejonu Kačanika i Đeneral Jankovića za odlazak u Siriju, dok su osuđeni Jetmir Kučuku i Burim Balažii, u saradnji sa Lavdrim Muhadžerijem, pomagali organizaciju i regrutovanje nekih mladića iz Kačanika i šire da se priključe terorističkoj organizaciji radi ratovanja u Siriji.

Sumnja se da su osumnjičeni kao članovi nevladine organizacije "Islamska omladina" u Kačaniku regrutovali mlade za odlazak u "zemlju Šama".

Izvor: RTS

Komentari / 16

Ostavite komentar
Name

xxl

30.07.2014 09:53

Ma čemu se to mi čudimo?Bilo je takvih i u našem ratu od 1991 do 1995.godine!

ODGOVORITE
Name

Francuz

30.07.2014 09:55

I posle ovakvi primera hoce cjelovitu drzavu a ovakvi iz BiH ima puno ....

ODGOVORITE
Name

CCCC

30.07.2014 09:55

Sramota. ..

ODGOVORITE
Name

xxl

30.07.2014 10:02

Francuz baš zato što ih ima puno Dodik ne treba srljati sa tim referendumom, da ne bude preveliki rizik,jer ako raspiše referndum otvorit će pandorinu kutiju pa nam valja sa ovakvima ponovo u klinč.

ODGOVORITE
Name

xxl

30.07.2014 10:08

Francuz... Ja sam bio na Ozrenu kad su nam pale linije upravo od ovakvih (brrrr).Još me hvata jeza kad pomislim na to.Grozni su, ali izuzetno hrabri ratnici, to jesu, ali grozni su kad ubijaju, jako surovo ubijaju.Hrabrost im je svojstvena, idu na metak, nemaju straha, ali su inače grozni koga uhvate u borbi.Njima se ne predaji.Ima flm naši "Ozrenaca" "LJUBI BRATA" na interetu.Oni su ispričaki svoje iskustvo s njima.

ODGOVORITE
Name

Francuz

30.07.2014 10:15

Slazem se stobom XXL bilo je takvi 91 pa ste izgubili 75 % teritorije il sacuvali 25 % :)) a ti kontaj kako hos

ODGOVORITE
Name

xxl

30.07.2014 10:17

Upravo zbog ovog, Mile Dodik sa referendumom o nezavisnosti srlja i može nam napraviti užžasne probleme, jer bi "napravio front" i "Meku" za ovakve, to bi se iz cijelog svijeta "sjatilo kod nas".Bolje je da ih ne vabimo nama, a Dodik bi ih navabio referendumom.Neka njih tamo u Siriji, što dalje od nas, da odmorimo i od njih.

ODGOVORITE
Name

xxl

30.07.2014 10:19

Francuz Kontaj ti Francuz, ja sam skontao na Ozrenu.Na tebi je da skontaš, dao Bog da dočekaš i skontaš šta sam ja skontao! Zamjenio si me s nekim!

ODGOVORITE
Name

Simo

30.07.2014 10:22

Za ove vehabije Francuz i XXL: Vas dvojica MOLITE Boga svaki dan kada ustanete da se ponovo ne zarati. Jer ovaj put vam Amerikaci i Evropa nece pomoci. Nece vas vise biti ni u misijoj rupi. Zato bolje da ne provocirate. Pamet u glavu Huso i Haso!!!

ODGOVORITE
Name

duje

30.07.2014 10:26

Netreba se plasiti ovakvih budi budan i dok spavas i spreman i spretan i on je od krvi i mesa nije robot ni takvi ko on al me cudi ko ga podrzava od njegove vijere cemo vodi sve ovo inace u svijetu

ODGOVORITE
Name

Baar

30.07.2014 10:28

francuz jooooj pa ko je zaustavio 5 Korpus 45 km od BL vi ili Amerika ? to sto vi imate zahvali se Amerikancima. Pa sam tvoj poglavica Dodik priznaje pogledaj na youtube ( Dodik priznaje) ili imas koliko hoces videa na youtube gdje ARBiH vojnici stoje pred putokazima Banja Luka 45km ha ha uljepso si mi Dan haha ha

ODGOVORITE
Name

Francuz

30.07.2014 10:46

Ti si to sto velis koliko sam i ja Francuz :) gledo sam ja film ljubi brata uzas zalost i propast i ne ponovilo se ni sa koje strane i kao Srbin koji pruza ruku svakom dobrom coveku ove planete zelim od Muslimana da se ograde takvih zlikovaca i fanatika ...

ODGOVORITE
Name

Vuk

30.07.2014 11:41

Za xxl i francuza: nemate vi pojma! Nisu oni nikakvi borci nego su drogirani padali ko snoplje i na Ozrenu i oko Brckog...

ODGOVORITE
Name

sudex

30.07.2014 19:49

Dobri komentari...i.opasni hehehehe... Gdje god je rat tu ima svasta sa svih strana... Izmedju mudzahedina, crvenih bertki i onih hrvatskih crnih uniformisanih i ne vidim neku razliku...Bitno je da ne zarati... Pozdrav iz blizine Ozrena. ;-)

ODGOVORITE
Name

Mirko

30.07.2014 23:32

Meni stvarno nikad nece biti jasno, zbog cega se ove budale toliko velicaju kao neki veliki borci u nasim mediima kad su to obicne fukare. Koje zarobe nekog i onda mu otsjeku glavu, snime se i sad to neki veliki borci.Kakav je to borac uzme i ubije zarobljenika svezanog. A ovi nasi muslimani se tome dive. E pa stvarno nevidim tu nikakvu logiku

ODGOVORITE
Name

Boo

31.07.2014 05:01

Kad je tako Opssan i neustrasiv sto ne Ode u Gazu kod Jasara Arafata . Da mu zidovi odma F 15 posalju pa nek gadza prackom ako moze . Prpa guzi nego svugdje je uvjek isto samo jadni i neduzni stradaju lako je glumiti frajera kad su oko tebe svi slabiji

ODGOVORITE