Interpol pomaže u potrazi za nestalom djevojčicom

Za petnaestogodišnjom Tijanom Jurić, koja je prije četiri dana nestala u Bajmoku kod Subotice, tragaju srpska i mađarska policija, a pomoć pruža i Interpol.

Srbija 11.04.2010 | 22:54
Interpol pomaže u potrazi za nestalom djevojčicom

Policije Srbije i Mađarske od jutros su proširile prostor pretrage, dok se preko Interpola sada odvija razmjena informacija.

Za sada nema nikakvih naznaka šta se dogodilo da djevojčicom koja je nestala u Bjamoku u noći između petka i subote.

Do sada je jedino pronađena bijela patika "ol star" i vještački nokat za koje su rodbina i prijatelji rekli da pripadaju Tijani. U toku je vještačenje tih predmeta.

Policija je pretresla neke objekte u okolnim atarima, a to isto čine i mađarski policajci na svojoj teritoriji.

"Pregledali smo i kanale. Analizirali bazne stanice a Tijanin telefon bio je u funkciji do pola tri ujutru 26. jula, odnosno gotovo dva sata posle nestanka. Sve informacije pažljivo proučavamo i analiziramo", pišu "Večernje novosti", pozivajući se na izvor blizak istrazi.

Subotička policija danas se prvi put zvanično oglasila povodom nestanka djevojčice, navodeći da su u akciju pronalaženja uključene i specijalističke ekipe MUP-a, a da je zbog blizine granice sa Mađarskom ostvaren kontakt i sa njihovim nadležnim organima.

Policija je apelovala da građani, ukoliko imaju bilo kakve informacije u vezi sa nestankom Tijane Jurić, prijave u Policijsku upravu u Subotici ili na broj telefona 192, odnosno 064/8927365.

Tijanin otac Igor kaže da ne zna da li je riječ o otmici ili nečem drugom, ali da je siguran da ona nije svojevoljno napustila dom niti je pobjegla sa momkom.

Izvor: Srna

Komentari / 0

Ostavite komentar