Krenuli Belgijanci - pobjeda Standarda

Susretom Standarda i Šarlroe počelo je novo izdanje belgijske lige. Na samom startu favorizovana ekipa domaćina nije imala većih poteškoća i lako se obračunala sa svojim protivnikom.

Fudbal 26.07.2014 | 17:55
Krenuli Belgijanci - pobjeda Standarda

Bilo je 3:0 za Standard, koji je tako na najbolji mogući način ušao u novu sezonu. Već u ranoj fazi utakmice domaći su dali do znanja gostima da se nemaju mnogo čemu nadati u ovom susretu. U 13. minutu je Mujangi doveo Standard u vođstvo, koje je isti igrač udvostručio samo šest minuta nakon toga. Odbrana Šarlroe je u obje situacije loše odreagovala i tako omogućila visoku prednost domaćinu već nakon 19 minuta igre. Tim rezultatom se otišlo na odmor.

Drugo poluvrijeme donosi nam još jedan pogodak Standarda. Karsela-Gonsales je u 57. minutu postigao treći gol na utakmici i tako postavio rezultat 3:0 koji se do kraja utakmice nije promijenio.

Treba istaći da je u pobjedi Standarda svih devedeset minuta odigrao i naš budući reprezentativac Dino Arslanagić, koji je odustao od nastupa za Belgiju i uskoro će postati "Zmaj".

Komentari / 0

Ostavite komentar