Nije podržana inicijativa SDS-a

Poslanici Predstavničkog vijeća Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, nakon što su glasali četiri puta, nisu podžali inicijativu poslanika Srpske demokratske stranke Aleksandre Pandurević da se danas na sjednici razmatra sedam izvještaja institucija BiH koje su dobile mišljenje s rezervom Kancelarije za reviziju institucija BiH.

Republika Srpska 24.07.2014 | 13:01
Nije podržana inicijativa SDS-a

Riječ je o izvještajima o finansijskoj reviziji Ministarstva odbrane BiH, Ministarstva inostranih poslova BiH, Ministarstva komunikacija i saobraćaja, Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice, Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH za 2013. godinu, Kancelarije za veterinarstvo i Centra za uklanjanje mina.

Većina poslanika koji su raspravljali o ovom prijedlogu slažu se da poslanici o ovome treba da razgovaraju, ali su naglasili da danas nema uslova za to.

Napomenuli su da na današnju sjednicu nisu pozvani ni predstavnici institucija koje su dobile mišljenje s rezervom, ali ni revizor Kancelarije za reviziju institucija BiH, koji bi mogli odgovoriti na njihova pitanja.

Zato su predložili da se na sjednici Predstavničkog vijeća koja je zakazana za kraj avgusta razmatraju ovi izvještaji uz adekvatnu pripremu.

Izvor: Fena

 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Spasoje

24.07.2014 15:50

Sadašnja vlast želi da kupi vrijeme do izbora, pa će ponovo ajmo Jovo nanovo guliti raju ona ništa ne zna, mi smo najpametniji.

ODGOVORITE
Name

Simo

24.07.2014 17:47

Pa tako to ide. Danas nema uslova jer je riječ o inicijativi SDS-a. Biće uslova kada predloži SNSD.

ODGOVORITE