Snažno nevrijeme zahvatilo Bratunac

Olujno nevrijeme i ogromna količina kiše izazvali su na području nekoliko bratunačkih sela štetu i bujice koje su poplavile 100 objekata i odnijele pet manjih mostova, izjavio je načelnik opštine Bratunac Nedeljko Mlađenović, koji je jutros održao hitni sastanak Opštinskog štaba Civilne zaštite.

Republika Srpska 23.07.2014 | 11:19
Snažno nevrijeme zahvatilo Bratunac

Na sastanku je donesena odluka da sva raspoloživa mehanizacija sa područja ove opštine odmah bude upućena na sanaciju posljedica od sinoćnje poplave u mjesnim zajednicama Kravica, Slapašnica, Glogova i Repovac koje je zahvatilo nevrijeme.

Mlađenović je rekao da je voda ušla u 20 kuća i 80 poslovnih i pomoćnih objekata, da su uništene plantaže voća, plastenici i poljoprivredni usjevi, te da je pričinjena približno ista šteta kao ona koju su na području ovih mjesnih zajednica izazvale poplave u maju.

Mještani kažu da je prvo počeo duvati olujni vjetar koji je lomio drveće, a onda se sručila nezapamćeno jaka kiša. Za nekoliko minuta stvorile su se snažne bujice.

Bujice su se svuda pojavile i za više od dva metra podigle vodostaje Kravičke, Glogovske i Slapašničke rijeke koje su nosile mostove, poplavile polja, voćnjake i dvorišta i ušle u objekte u blizini vodotokova.

Mještani i mehanizacija koju je uputio Opštinski štab Civilne zaštite danas saniraju posljedice poplave, osposobljavaju puteve, prelaze preko vodotokova, čiste ogromne količine mulja i drugog materijala koji su nanijele bujice, te ispumpavaju vodu iz kuća i objekata koji su ponovo poplavljeni, a još nisu sanirani ni od majske poplave.

Izvor: Srna

Komentari / 0

Ostavite komentar