Снажно невријеме захватило Братунац

Олујно невријеме и огромна количина кише изазвали су на подручју неколико братуначких села штету и бујице које су поплавиле 100 објеката и однијеле пет мањих мостова, изјавио је начелник општине Братунац Недељко Млађеновић, који је јутрос одржао хитни састанак Општинског штаба Цивилне заштите.

Република Српска 23.07.2014 | 11:19
Снажно невријеме захватило Братунац

На састанку је донесена одлука да сва расположива механизација са подручја ове општине одмах буде упућена на санацију посљедица од синоћње поплаве у мјесним заједницама Кравица, Слапашница, Глогова и Реповац које је захватило невријеме.

Млађеновић је рекао да је вода ушла у 20 кућа и 80 пословних и помоћних објеката, да су уништене плантаже воћа, пластеници и пољопривредни усјеви, те да је причињена приближно иста штета као она коју су на подручју ових мјесних заједница изазвале поплаве у мају.

Мјештани кажу да је прво почео дувати олујни вјетар који је ломио дрвеће, а онда се сручила незапамћено јака киша. За неколико минута створиле су се снажне бујице.

Бујице су се свуда појавиле и за више од два метра подигле водостаје Кравичке, Глоговске и Слапашничке ријеке које су носиле мостове, поплавиле поља, воћњаке и дворишта и ушле у објекте у близини водотокова.

Мјештани и механизација коју је упутио Општински штаб Цивилне заштите данас санирају посљедице поплаве, оспособљавају путеве, прелазе преко водотокова, чисте огромне количине муља и другог материјала који су нанијеле бујице, те испумпавају воду из кућа и објеката који су поново поплављени, а још нису санирани ни од мајске поплаве.

Извор: Срна

Коментари / 0

Оставите коментар