Podijeljeno 200 platnih kartica u Trnu

U Mjesnoj zajednici Trn, koja pripada opštini Laktaši, danas je podijeljeno 200 platnih kartica po vaučer modelu Fonda solidarnosti za obnovu Srpske stanovnicima čija su domaćinstva pretrpjela štetu u poplavama od 5.000 KM i više.

Republika Srpska 19.07.2014 | 12:33
Podijeljeno 200 platnih kartica u Trnu

Ministar nauke i tehnologije Republike Srpske Jasmin Komić, koji je uručio prve kartice, istakao je da je na području ove mjesne zajednice do sada podijeljeno 540 platnih kartica.

"Sistem podjele platnih kartica uspješno funkcioniše. Kartice budu aktivirane u roku od tri dana, tako da građani imaju priliku da ih realizuju", rekao je novinarima Komić.

On je napomenuo da građani putem platnih kartica mogu obezbijediti neophodan materijal za sanaciju štete od poplava.

Stanko Kalaba iz sela Veliko Blaško kaže da mu je veoma važno što je dobio platnu karticu da bi mogao početi sa obnovom kuće.

"Procijenjena šteta na mojoj kući je oko 20.000 KM. Sa ovom platnom karticom ću moći obezbijediti pločice za kuptilo, dio namještaja i materijal za krečenje kuće", rekao je Kalaba.

Predsjednik Skupštine opštine Laktaši Snježana Kelečević izrazila je zadovoljstvo što podjela platnih kartica na području ove opštine protiče bez bilo kakvih poteškoća.

U Republici Srpskoj je u prvoj fazi podjele platnih kartica po vaučer modelu Fonda solidarnosti za obnovu Republike Srpske do sada uručeno 3.890 elektronskih kartica koje će danas biti aktivirane.

U okviru prve faze dijele se kartice korisnicima koji imaju evidentiranu štetu od 5.000 KM i više.

U drugoj fazi biće dijeljene elektronske kartice koje na bazi podataka iz Jedinstvenog registra štete iznose manje od 5.000 KM.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Crni Gruja

19.07.2014 15:37

Eto sreće i platne kartice. Dobra prilika da kriminalno rukovodstvo sa Dodikom na čelu uzme još koje milionče. A vi poplavljeni možete se sa njom slikati i okačiti mačku o rep. Ako nemate svog mačka, možete i komšinskom.

ODGOVORITE