Подијељено 200 платних картица у Трну

У Мјесној заједници Трн, која припада општини Лакташи, данас је подијељено 200 платних картица по ваучер моделу Фонда солидарности за обнову Српске становницима чија су домаћинства претрпјела штету у поплавама од 5.000 КМ и више.

Република Српска 19.07.2014 | 12:33
Подијељено 200 платних картица у Трну

Министар науке и технологије Републике Српске Јасмин Комић, који је уручио прве картице, истакао је да је на подручју ове мјесне заједнице до сада подијељено 540 платних картица.

"Систем подјеле платних картица успјешно функционише. Картице буду активиране у року од три дана, тако да грађани имају прилику да их реализују", рекао је новинарима Комић.

Он је напоменуо да грађани путем платних картица могу обезбиједити неопходан материјал за санацију штете од поплава.

Станко Калаба из села Велико Блашко каже да му је веома важно што је добио платну картицу да би могао почети са обновом куће.

"Процијењена штета на мојој кући је око 20.000 КМ. Са овом платном картицом ћу моћи обезбиједити плочице за куптило, дио намјештаја и материјал за кречење куће", рекао је Калаба.

Предсједник Скупштине општине Лакташи Сњежана Келечевић изразила је задовољство што подјела платних картица на подручју ове општине протиче без било каквих потешкоћа.

У Републици Српској је у првој фази подјеле платних картица по ваучер моделу Фонда солидарности за обнову Републике Српске до сада уручено 3.890 електронских картица које ће данас бити активиране.

У оквиру прве фазе дијеле се картице корисницима који имају евидентирану штету од 5.000 КМ и више.

У другој фази биће дијељене електронске картице које на бази података из Јединственог регистра штете износе мање од 5.000 КМ.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Црни Груја

19.07.2014 13:37

Ето среће и платне картице. Добра прилика да криминално руководство са Додиком на челу узме још које милионче. А ви поплављени можете се са њом сликати и окачити мачку о реп. Ако немате свог мачка, можете и комшинском.

ОДГОВОРИТЕ