Crnogorci darivali Đokoviću plac u znak zahvalnosti

Vlasnici etno sela “Montenegro" u selu Brezna u Pivi, braća Milonja i Radonja Blagojević, odlučili su da svetskom teniskom asu Novaku Ðokoviću poklone plac od 3.000 kvadratnih metara koji se nalazi na zaravni između kanjona Nevidio i planina Vojnik i Durmitor.

Region 18.07.2014 | 13:19
Crnogorci darivali Đokoviću plac u znak zahvalnosti

Svoju darežljivost braća tumače kao znak zahvalnosti Ðokoviću koji je kao teniser ne samo proslavio državu, jer je poreklom Crnogorac već i zato što je svadbom na Svetom Stefanu promovisao Crnu Goru bolje nego, kako kažu, Ministarstvo turizma u poslednjih deset godina.

- Pre pet godina, moj brat Radonja i ja smo poklanjali besplatne placeve onima koji su želeli da naprave vikendicu na selu. Napravljeno je par kuća, ali zbog ekonomske krize to je malo zastalo, pa smo odlučili da poklanjamo placeve poznatim ličnostima koji vole i promovišu Crnu Goru, objašnjava Milonja Blagojević.

Tako je, primera radi, prošle godine plac dobila mis Egipta Tara Emad, kojoj je majka Crnogorka i koja na svakom mestu promoviše Crnu Goru, smatrajući je svojom zemljom.

Izvor: Vijesti

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Marinkovic prnjavor

18.07.2014 13:40

Svaka cast Noletu ali zasto ne poklone nekom nesto kome je pomoc potrebena.

ODGOVORITE