Turci "zabrljali" na ćupriji

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske, Goran Mutabdžija, izjavio je danas da su predstavnici turske agencije za saradnju i koordinaciju „TIKA“ i firme "ER-BU" obećali da će otkloniti tehničke greške da bi mogli biti nastavljeni radovi na rekonstrukciji mosta Mehmed-paše Sokolovića. 

Republika Srpska 17.07.2014 | 16:07
Turci "zabrljali" na ćupriji

Mutabdžija je podsjetio na to da su radovi na rekonstrukciji mosta u Višegradu obustavljeni zbog tehničkih grešaka izvođača i investitora.

Greške su tehničke - registracija firme u Srpskoj kako to predviđa pravilnik o licenciranju firmi, pitanja vođenja dnevnika i drugo, rekao je ministar prosvjete nakon sastanka sa predstavnicima turske agencije za saradnju i koordinaciju,i firme "ER-BU".

Koordinator Turske agencije za saradnju i koordinaciju za BiH, Fatih Karadža, izrazio je nadu da će svi problemi biti riješeni na najbolji način, te dodao da je cilj da projekat bude završen što prije. 

Načelnik opštine Višegrad, Slaviša Mišković, ponovio je da je rekonstrukcija mosta obustavljena jer izvođač nije ispunio opšte uslove u vezi sa licenciranjem i poštovanjem standarda i pozitivnih propisa Srpske. 

Rekonstrukcija mosta Mehmed-paše Sokolovića započeta je prošle godine.  Predstavnici TIKA-e ranije su naveli da je ovo njihov najveći projekat u BiH vrijedan pet miliona evra. 

 

BN TV

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

axxe

17.07.2014 13:11

Zabole turke za most a kamoli da da one izjave nisu oni mi balkanski odgojeni KOD NJIH JE LOVA a ostale ko je**

ODGOVORITE
Name

MAHALAC

17.07.2014 14:45

Zeznuše Turci ćupriju na Drini. Sve nešto ne valja, a boga vam šta je sa Andrićgradom jel sve pod konac.

ODGOVORITE
Name

jel vi ljudi citate sta ove budale hoce

17.07.2014 22:19

TIKA kako su rekli sama plaća a ovi iz ee-bu izvode radove na rekonstrukciji i to ovom ministru u pokušaju ne valja. A šta bi trebali ko Kusta da idu od preduzeća do preduzeća i prazne kase i kradu kamen po Hercegovini. Ovo je strašno najvjerovatnije da se neko od ovih ministara drugarice učiteljice pokušava ugradit u obnovu. Jadno da jadnije ne može biti. Ako i ima kakvih tehničkih problema ministarstvo je trebalo da ih samo otkloni.

ODGOVORITE