Турци "забрљали" на ћуприји

Министар просвјете и културе Републике Српске, Горан Мутабџија, изјавио је данас да су представници турске агенције за сарадњу и координацију „ТИКА“ и фирме "ЕР-БУ" обећали да ће отклонити техничке грешке да би могли бити настављени радови на реконструкцији моста Мехмед-паше Соколовића. 

Република Српска 17.07.2014 | 16:07
Турци "забрљали" на ћуприји

Мутабџија је подсјетио на то да су радови на реконструкцији моста у Вишеграду обустављени због техничких грешака извођача и инвеститора.

Грешке су техничке - регистрација фирме у Српској како то предвиђа правилник о лиценцирању фирми, питања вођења дневника и друго, рекао је министар просвјете након састанка са представницима турске агенције за сарадњу и координацију,и фирме "ЕР-БУ".

Координатор Турске агенције за сарадњу и координацију за БиХ, Фатих Караџа, изразио је наду да ће сви проблеми бити ријешени на најбољи начин, те додао да је циљ да пројекат буде завршен што прије. 

Начелник општине Вишеград, Славиша Мишковић, поновио је да је реконструкција моста обустављена јер извођач није испунио опште услове у вези са лиценцирањем и поштовањем стандарда и позитивних прописа Српске. 

Реконструкција моста Мехмед-паше Соколовића започета је прошле године.  Представници ТИКА-е раније су навели да је ово њихов највећи пројекат у БиХ вриједан пет милиона евра. 

 

БН ТВ

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

аxxе

17.07.2014 13:11

Заболе турке за мост а камоли да да оне изјаве нису они ми балкански одгојени КОД ЊИХ ЈЕ ЛОВА а остале ко је**

ОДГОВОРИТЕ
Name

МАХАЛАЦ

17.07.2014 14:45

Зезнуше Турци ћуприју на Дрини. Све нешто не ваља, а бога вам шта је са Андрићградом јел све под конац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јел ви људи цитате ста ове будале хоце

17.07.2014 22:19

ТИКА како су рекли сама плаћа а ови из ее-бу изводе радове на реконструкцији и то овом министру у покушају не ваља. А шта би требали ко Куста да иду од предузећа до предузећа и празне касе и краду камен по Херцеговини. Ово је страшно највјероватније да се неко од ових министара другарице учитељице покушава уградит у обнову. Јадно да јадније не може бити. Ако и има каквих техничких проблема министарство је требало да их само отклони.

ОДГОВОРИТЕ