Partizan bez pojačanja na Farane

Defanzivac Branko Ilić čeka sertifikat iz Izraela, gruzijski napadač još razmišlja o potpisu, u Humskoj preovladava optimizam u uspešan završetak pregovora.

Fudbal 12.07.2014 | 21:33
Partizan bez pojačanja na Farane

Tri dana pre evropske premijere protiv Toršavna u Humskoj prilično je izvesno da će se “parni valjak” svojim navijačima predstaviti bez ijednog novajlije u timu.

Prvi potpis stavljen je u četvrtak u prostorijama FSB kada je Branko Ilić potpisao dvogodišnji ugovor, ali što zbog nedovoljne adaptacije i upoznavanja sa trenerovim zamislima i igračkim kadrom, što zbog papiroloških poteškoća on se neće naći u startnoj postavi crno-belih.

Spisak licenciranih fudbalera za drugo kolo kvalifikacija Lige šampiona otišao je na adresu UEFA u četvrtak 10. jula i na njemu nije bilo imena Branka Ilića, jer sertifikat iz njegovog prethodnog kluba, Hapoela iz Tel Aviva, još nije pristigao u klub. Nema sumnje da će se administrativna zavrzlama razrešiti do ponedeljka uveče, kao što to obično biva, pa će iskusni defanzivac verovatno uskočiti u “poslednji voz” za dvomeč sa Toršavnom. Naime, spisak licenciranih fudbalera dozvoljava i jedno dopunsko ime koje mora da bude registrovano do ponoći uoči prve utakmice.

Samim tim prolaz za drugo pojačanje koje je na pragu, Gruzijca Vladimira Dvališvilija, biće zatvoren, ali njegov dolazak u Partizan i nije planiran kao ojačanje tima za Farane. Pregovori sa Gruzijcem vođeni su i tokom subote, u Humskoj preovladava optimizam da će do potpisa uskoro doći, a nije teško pretpostaviti da “kočnica” leži u različitom sagledavanju finansijskog aspekta dogovora.

Šampion Farskih Ostrva Toršavn ozbiljno je shvatio dvomeč sa Partizanom, pa će njihova ekspedicija već u nedelju stići u Beograd. Farani će u Beograd doputovati u tri grupe(!?), biće smešteni u hotelu “M”, a u ponedeljak od 20.45 ih očekuje jedini trening na terenu u Humskoj.

Komentari / 0

Ostavite komentar