DNS potvrdio kandidaturu Dodika i Cvijanovićeve

Glavni odbor Demokratskog narodnog saveza /DNS/ na današnjoj sjednici u Banjaluci potvrdio je odluku Predsjedništva stranke da zajednički kandidat DNS-a, SNSD-a i SP-a za predsjednika Republike Srpske bude Milorad Dodik, a za srpskog člana Predsjedništva BiH Željka Cvijanović.

Republika Srpska 11.07.2014 | 19:35
DNS potvrdio kandidaturu Dodika i Cvijanovićeve

"Prema koalicionom dogovoru, DNS će nakon izbora moći da bira između mjesta predsjednika Vlade Republike Srpske i predsjednika Narodne skupštine Srpske", rekao je Marko Pavić, predsjednik DNS-a.

Pavić je nakon sjednice izjavio novinarima da je DNS zadovoljan predloženim kandidatima i izrazio uvjerenje da će ova stranka nakon izbora imati više poslanika u parlamentu Srpske.

"Sve ankete pokazuju da građani prepoznaju naše vrijednosti i sve više se opredjeljuju za nas. Zadnja anketa NDI-a govori da ćemo imati 10,5 odsto glasova, što znači da smo ubjedljivo treća stranka po snazi u Republici Srpskoj", dodao je on.

Pavić je naveo da su na današnjoj sjednici potvrđeni i kandidati za poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srpske, navodeći da su nosioci lista u šest izbornih jedinica članovi DNS-a, dva iz SNS-a i jedan iz Srpske radikalne stranke.

"Utvrdili smo, takođe, i kompenzacione liste za tri izborne jedinice za parlament BiH i svi su članovi DNS-a", rekao je Pavić.

Prema njegovim riječima, osim kandidata za predsjednika Republike Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH, DNS je danas raspravljao i o listama za parlamentarnu skupštinu BiH, za Narodnu skupštinu Republike Srpske i tri kantona u Federaciji BiH.

Pavić je dodao da je DNS na današnjoj sjednici usvojio platformu za naredne izbore, koja građanima Republike Srpske daje odgovore na mnoga aktuelna i životna pitanja.

On je naveo da usvojena platforma potvrđuje osnovne principe djelovanja DNS-a, a to je poštivanje Dejtonskog sporazuma, neprenošenje ovlaštenja sa Republike Srpske na nivo BiH i strogo poštivanje Ustava i ovlaštenja Ustava Srpske.

"Ona /platforma/ govori i o krupnim međunarodnim pitanjima, a to su zalaganja DNS-a za ulazak u EU, ulazak u NATO samo zajedno sa Srbijom, jer ne želimo ponovo granicu na Drini", naglasio je Pavić.

Orijentacioni cilj DNS-a na međunarodnom planu, kako je rekao, je da postane dio porodice narodnih stranaka.

Pavić je napomenuo da su ciljevi DNS-a na unutrašnjem planu - jača ekonomija, zapošljavanje i borba protiv korupcije i kriminala, što su tri stvari sa kojima će ići u predstojeću kampanju, ali i stvari na
kojima sada rade.

On je naveo da usvojena platforma govori i problemima u obrazovanju, zdravstvu, penzionerskoj populaciji i svemu što predstavlja realan život u Republici Srpskoj.

Izvor: Srna

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

ja

11.07.2014 20:01

Zbog ovoga vise necu glasati za vas.

ODGOVORITE
Name

Vanja Prijedor

11.07.2014 20:36

Treba kazniti ovaj DNS jer su godinama na vlasti i provlace se na foru varajuci narod lazima o postenju

ODGOVORITE
Name

Gradiska

11.07.2014 22:49

Ovaj DNS opet hoce na prevaru da dobije glasove lazici narod kako su posteni.Udomili Adama Sukala na kompenzacionu listu a on laze da je naprednjak i hoce tako da dobiju glasove Srpske Napredne Stranke e nece moci kao sto rece prethodni komentar kaznice ih narod i proci ce kao Dinkic tj nece preci cenzus

ODGOVORITE
Name

una

11.07.2014 22:51

mudra odluka...

ODGOVORITE
Name

podnovlje

12.07.2014 07:44

E sad neću glasati, sve je to isto.

ODGOVORITE
Name

setac

12.07.2014 09:39

Nisu imali hrabrosti da se suprotstave SNSD.To će im se obiti o glavu.Sve će uraditi za račun vlasti.Kakvi poltroni.

ODGOVORITE
Name

aco

12.07.2014 14:04

Glas

ODGOVORITE