ДНС потврдио кандидатуру Додика и Цвијановићеве

Главни одбор Демократског народног савеза /ДНС/ на данашњој сједници у Бањалуци потврдио је одлуку Предсједништва странке да заједнички кандидат ДНС-а, СНСД-а и СП-а за предсједника Републике Српске буде Милорад Додик, а за српског члана Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић.

Република Српска 11.07.2014 | 19:35
ДНС потврдио кандидатуру Додика и Цвијановићеве

"Према коалиционом договору, ДНС ће након избора моћи да бира између мјеста предсједника Владе Републике Српске и предсједника Народне скупштине Српске", рекао је Марко Павић, предсједник ДНС-а.

Павић је након сједнице изјавио новинарима да је ДНС задовољан предложеним кандидатима и изразио увјерење да ће ова странка након избора имати више посланика у парламенту Српске.

"Све анкете показују да грађани препознају наше вриједности и све више се опредјељују за нас. Задња анкета НДИ-а говори да ћемо имати 10,5 одсто гласова, што значи да смо убједљиво трећа странка по снази у Републици Српској", додао је он.

Павић је навео да су на данашњој сједници потврђени и кандидати за посланике у Народној скупштини Републике Српске, наводећи да су носиоци листа у шест изборних јединица чланови ДНС-а, два из СНС-а и један из Српске радикалне странке.

"Утврдили смо, такође, и компензационе листе за три изборне јединице за парламент БиХ и сви су чланови ДНС-а", рекао је Павић.

Према његовим ријечима, осим кандидата за предсједника Републике Српске и српског члана Предсједништва БиХ, ДНС је данас расправљао и о листама за парламентарну скупштину БиХ, за Народну скупштину Републике Српске и три кантона у Федерацији БиХ.

Павић је додао да је ДНС на данашњој сједници усвојио платформу за наредне изборе, која грађанима Републике Српске даје одговоре на многа актуелна и животна питања.

Он је навео да усвојена платформа потврђује основне принципе дјеловања ДНС-а, а то је поштивање Дејтонског споразума, непреношење овлаштења са Републике Српске на ниво БиХ и строго поштивање Устава и овлаштења Устава Српске.

"Она /платформа/ говори и о крупним међународним питањима, а то су залагања ДНС-а за улазак у ЕУ, улазак у НАТО само заједно са Србијом, јер не желимо поново границу на Дрини", нагласио је Павић.

Оријентациони циљ ДНС-а на међународном плану, како је рекао, је да постане дио породице народних странака.

Павић је напоменуо да су циљеви ДНС-а на унутрашњем плану - јача економија, запошљавање и борба против корупције и криминала, што су три ствари са којима ће ићи у предстојећу кампању, али и ствари на
којима сада раде.

Он је навео да усвојена платформа говори и проблемима у образовању, здравству, пензионерској популацији и свему што представља реалан живот у Републици Српској.

Извор: Срна

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

ја

11.07.2014 18:01

Због овога висе нецу гласати за вас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вања Приједор

11.07.2014 18:36

Треба казнити овај ДНС јер су годинама на власти и провлаце се на фору варајуци народ лазима о постењу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градиска

11.07.2014 20:49

Овај ДНС опет хоце на превару да добије гласове лазици народ како су постени.Удомили Адама Сукала на компензациону листу а он лазе да је напредњак и хоце тако да добију гласове Српске Напредне Странке е неце моци као сто реце претходни коментар казнице их народ и проци це као Динкиц тј неце преци цензус

ОДГОВОРИТЕ
Name

уна

11.07.2014 20:51

мудра одлука...

ОДГОВОРИТЕ
Name

подновље

12.07.2014 05:44

Е сад нећу гласати, све је то исто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сетац

12.07.2014 07:39

Нису имали храбрости да се супротставе СНСД.То ће им се обити о главу.Све ће урадити за рачун власти.Какви полтрони.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ацо

12.07.2014 12:04

Глас

ОДГОВОРИТЕ