Za sanaciju šteta od poplava 500 miliona KM

BiH za sanaciju šteta od katastrofalnih majskih poplava na raspolaganju ima oko 500 miliona KM, od čega je oko osam miliona KM obezbijeđeno iz izvora sa nivoa BiH, a po pet miliona KM sa nivoa entiteta.

Bosna i Hercegovina 11.07.2014 | 11:50
Za sanaciju šteta od poplava 500 miliona KM

Savjet ministara BiH obezbijedio je 42 miliona evra od Evropske komisije.

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Vjekoslav Bevanda rekao je za "Dnevni avaz" da je to novac koji je BiH prethodno izgubila zbog zastoja na evropskom putu.

On je dodao da je obezbijeđeno dodatnih 15 miliona evra iz IPA fondova.

"Od Saudijske Arabije zatražili smo i mislim da ćemo dobiti 15 miliona dolara. Novac je već povučen iz sredstava MMF-a u iznosu 185 miliona KM, a Svjetska bnka dala nam je 100 miliona dolara kredita uz kamatnu stopu od 1,25 odsto, grejs period 10 godina i rok vraćanja 20 godina", rekao je Bevanda.

On nije želio da prognozira efekte donatorske konferencije koja će biti održana u Briselu 16. jula, kao ni moguće iznose od donatora, međunarodnih kreditora i domaćih izvora.

Bevanda kaže da je u procesu sanacija šteta od poplava u BiH neophodno najprije obnoviti kuće ljudima koji su pogođeni poplavama, obezbijediti im posao, a za djecu od septembra omogućiti normalno pohađanje nastave.


Izvor: Dnevni avaz

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

febo

11.07.2014 13:55

Pa djeli ljudima.

ODGOVORITE