Zauzeli kuću pa prave buku i nered

Napuštenu kuću u centru grada, u Srpskoj ulici na broju 103, već duže vrijeme zauzeli su beskućnici koji tu sada žive te, prema riječima komšija, prave buku i nered.

Republika Srpska 09.07.2014 | 12:42
Zauzeli kuću pa prave buku i nered

Komšije koje uglavnom ne žele da se predstave pričaju istu priču.

"Ima ih trojica-četvorica, a viđamo ih svakodnevno. Struje nemaju, uslovi su katastrofalni. Nekada prave buku koja po danu nije velika, ali naveče su jako glasni", rekla je jedna gospođa.

U dvorištu kuće osim pomenutih "stanara", kako su nam rekle komšije, okupljaju se i narkomani, te se djeca plaše da idu u obližnji park poznat kao "Kupusište".

"Već duže vrijeme okupljaju se beskućnici i narkomani, bacaju smeće ispred kuće, vrše nuždu. Ovdje ima dosta male djece i mi strahujemo za njih jer ima šprica, igala, flaša. Neku veče su se i tukli. Prijavljivali smo Komunalnoj policiji i onda je stavljen katanac na vrata, međutim oni su provalili. Meni je žao tih ljudi, ali mogu uplašiti djecu, koja tamo prolaze da se igraju", dodala je jedna komšinica.

Sa ovom pričom slažu se i radnici iz okolnih radnji, te kažu da je to ruglo jer je sve okolo prljavo i smrdi.

"Jedna stanarka mi je pričala da su joj probudili djecu koliko su galamili. Dolazila je policija i utišala ih, ali opet nakon tri dana ista situacija'', rekao je radnik u obližnjoj radnji.

On je dodao da je prije godinu tu živio neki momak koji je radio kao dobavljač lijekova i da je tada sve bilo čisto i uredno, a da ne znaju ko je pravi vlasnik kuće i samo nagađaju.

U nadležnim institucijama pak tvrde da nikad nisu dobili pritužbe za ovu lokaciju.

Tako su u CJB rekli da nisu intervenisali u Srpskoj ulici, te tvrde da nisu ni zaprimali prijave od građana da je u napuštenoj kući narušen javni red i mir bukom ili da se vrše neka druga krivična djela i prekršaji.

Takođe i iz Gradske uprave su nam saopštili da ni Komunalna policija nije imala intervencija na pomenutoj lokaciji.

Izvor: Nezavisne novine

Komentari / 0

Ostavite komentar