Заузели кућу па праве буку и неред

Напуштену кућу у центру града, у Српској улици на броју 103, већ дуже вријеме заузели су бескућници који ту сада живе те, према ријечима комшија, праве буку и неред.

Република Српска 09.07.2014 | 12:42
Заузели кућу па праве буку и неред

Комшије које углавном не желе да се представе причају исту причу.

"Има их тројица-четворица, а виђамо их свакодневно. Струје немају, услови су катастрофални. Некада праве буку која по дану није велика, али навече су јако гласни", рекла је једна госпођа.

У дворишту куће осим поменутих "станара", како су нам рекле комшије, окупљају се и наркомани, те се дјеца плаше да иду у оближњи парк познат као "Купусиште".

"Већ дуже вријеме окупљају се бескућници и наркомани, бацају смеће испред куће, врше нужду. Овдје има доста мале дјеце и ми страхујемо за њих јер има шприца, игала, флаша. Неку вече су се и тукли. Пријављивали смо Комуналној полицији и онда је стављен катанац на врата, међутим они су провалили. Мени је жао тих људи, али могу уплашити дјецу, која тамо пролазе да се играју", додала је једна комшиница.

Са овом причом слажу се и радници из околних радњи, те кажу да је то ругло јер је све около прљаво и смрди.

"Једна станарка ми је причала да су јој пробудили дјецу колико су галамили. Долазила је полиција и утишала их, али опет након три дана иста ситуација'', рекао је радник у оближњој радњи.

Он је додао да је прије годину ту живио неки момак који је радио као добављач лијекова и да је тада све било чисто и уредно, а да не знају ко је прави власник куће и само нагађају.

У надлежним институцијама пак тврде да никад нису добили притужбе за ову локацију.

Тако су у ЦЈБ рекли да нису интервенисали у Српској улици, те тврде да нису ни запримали пријаве од грађана да је у напуштеној кући нарушен јавни ред и мир буком или да се врше нека друга кривична дјела и прекршаји.

Такође и из Градске управе су нам саопштили да ни Комунална полиција није имала интервенција на поменутој локацији.

Извор: Независне новине

Коментари / 0

Оставите коментар