Jaja Ture više neće u Siti!

Fudbaler Obale Slonovače i aktuelnog šampiona Engleske Mančester sitija, Jaja Ture nema nameru da se vrati u redove mančesterskog kluba.

Fudbal 08.07.2014 | 14:13
Jaja Ture više neće u Siti!

Ture je u poslednje vreme kritikovao Siti, prvo kada su u klubu zaboravili na njegov rođendan, a onda zbog zabrane kluba da napusti "građane" odmah po završetku sezone kako bi bio uz rođenog brata Ibrahima, tada na samrti, a sada već pokojnog.

Već sve ovo navedeno jasno ukazuje zašto je sjajni fudbaler nezadovoljan kako se u Sitiju ophode prema njemu, što je i potvrdio njegov saigrač iz reprezentacije, koji nije hteo da mu se otkriva ime.

"Učiniće sve da osigura odlazak iz Sitija. Ima dosta stvari koje ga muče u tom klubu i mislim da je najbolje za njega da uradi sve kako je isplanirao", navode engleski mediji, citirajući neimenovani izvor.

U aprilu prošle godine Ture je potpisao četvorogodišnji ugovor sa Sitijem, a postoji mogućnost da novu sredinu pronađe kod najvećih rivala - Čelsija ili Liverpula.

Tridesetjednogodišnji vezni igrač je karijeru započeo 2001. godine u Beverenu, da bi preko Metalurga, Olimpijakosa, Monaka i Barselone došao u Mančester siti sa kojim je osvojio dve Premijer lige, po jedan FA kup, Liga kup i Komjuniti šild.

Za popularne "Slonove" je nastupio 87 puta i postigao 16 golova, a na ovom Mundijalu je njegova reprezentacija eliminisana od Grčke u osmini finala.

Komentari / 0

Ostavite komentar