Poslanik SNSD-a ih otjerao sa vrata

Milutina Vulina, starca od 80 godina, i Stojana Blažnjakovića, koji su tražili utočište, sa svojih vrata je otjerao narodni poslanik Dalibor Đurić (SNSD). 

Republika Srpska 08.07.2014 | 10:13
Poslanik SNSD-a ih otjerao sa vrata

Primila ih je i sa njima tri dana dijelila skromne zalihe hrane i vode samohrana majka Nihada Kahrimanović.

Kada su katastrofalne polave pogodile Doboj,mediji su objavili i da je u ovom gradu nestao Milutin Vulin, osamdesetogodišnji penzioner koga je očajna porodica bezuspješno tražila puna četiri dana.

Nakon što su izgubili i posljednju nadu, stigla je neočekivana i radosna vijest - Vulin i njegov sapatnik, ratni vojni invalid Stojan Blažnjaković, pojavili su se živi i zdravi, spašeni u stanu Dobojke Nihade Kahrimanović.

-Voda nas je stigla u gradskom naselju „Pijeskovi", gdje sam sa Stojanom pokušavao spasiti stvari iz poslovnog prostora kćerke koja živi u Novom Sadu, priča za Istinito Stojan Vulin.

Sa jezom opisuje kako su njih dvojica bukvalno preplivali do prvog sprata zgrade. Mokre do kože, primila ih je četvoročlana porodica koja je nakon nepunog sata i sama morala da bježi pred vodom koja je nadolazila. Popeli su se na više spratove, i vidjevši da će u zgradi morati da zanoće, puni povjerenja pokucali su na vrata narodnog poslanika Dalibora Đurića iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).

-Nimalo raspoložen danas ugosti, poslanik nas je otkačio riječima da pokušamo da se snađemo, pa ako baš nigdje ne budemo mogli ostati, da ponovo dođemo, sjeća se Milutin i nastavlja svoju priču.

- Vrlo brzo smo uvidjeli da ćemo i mi i naši privremeni spasioci, sa dvoje male djece, ostati u haustoru, jer su stanovi bili ili prepuni, ili bez domaćina koji se nisu uspjeli vratiti u njih. Odlučili smo da ponovo zakucamo kod Đurića, jer smo bili mokri i promrzli, bez vode i hrane, a približavala se noć.

-Na drugo kucanje, Dalibor Đurić zvani Džo odškrinuo je vrata i oštro rekao dvojici penzionera da ga više ne uznemiravaju, bukvalno im zalupivši vrata ispred nosa.

Vulin i Blažnjaković su u očaju ponovo krenuli od vrata do vrata, tražeći utočište, ali su pronašli porodicu koja je već primila petoro komšija i prolaznika koji su pobjegli od vode. U drugom stanu bila je sama žena koja ih je uputila da pitaju komšije da pređu kod nje, a da im oni ustupe stan.

Sreća ih je obasjala kada su već pomislili da će prenoćiti na stepenicama. Vrata stana otvorila je mlada žena koja ih je bez mnogo priče uvela u sobicu, donijela nešto suve odjeće, pripremila privremeni ležaj i podijelila večeru sa njima.

U razgovoru tokom mračne noći, dok je pod prozorima hučala voda, saznali su da se zove Nihada Kahrimanović, da je samohrana majka djevojčice, sa zaposlenjem u gradskoj Komunalnoj policiji.

Tri dana su dvojica stradalnika bili Nihadini gosti. Kažu da su oduševljeni prijemom i predusretljivošću ove skromne žene koja je sa njima dijelila svoje zalihe vode i hrane.

Milutin Vulin je u međuvremenu i zvanično proglašen jednim od nestalih u stihiji koja je pogodila Doboj, i zato je razumljiva sreća i oduševljenje porodice koja je primila vijest da je živ i zdrav.

Vulin je poslije poplave nastavio da pomaže drugima, i uprkos osam decenija koje nosi na plećima, ovaj aktivni penzioner koji savjesno obavlja dužnost sekretara Zavičajnog udruženja Zavidovićana, nema nikakvih zdravstvenih problema posle stresa i kupanja u ledenoj vodi Bosne koja je za kratko vrijeme potopila ulice Doboja.

Žilavi penzioner kaže da poslije svega „nije ni kihnuo". Naglašava da zaslugu za to ima i njegova plemenita domaćica koja nije dopustila da ostane u hladnom haustoru.

Poplavu u ovom gradu pamtiće, kaže, po ljudima i neljudima, pričama o solidarnosti i kukavičluku.

-Nemam riječi da se zahvalim Nihadi i njen gest pamtiću dok sam živ. A o poslaniku za koga je glasao narod, da bi mu činio dobro, nemam riječi. Taj isti narod samo treba da se sjeti one poslovice: Ne pada snijeg da pokrije brijeg, već da svaka zvjerka pokaže svoj trag, zaključuje Milutin Vulin i žuri dalje, jer ima mnogo posla u poharanom Doboju.

Izvor: Istinito

Komentari / 29

Ostavite komentar
Name

DPS

07.07.2014 13:12

Poplava je na povrsinu izbacila ljude i neljude.

ODGOVORITE
Name

muka živa

07.07.2014 13:23

Sta ocekivati od clana stranke koja se odavno odrodila od naroda,oni su sami sebi dovoljni, ogrezli u kriminalu po cijeloj vertikali,nadam se samo do oktobra.....zeni koja je prihvatila strace i od mene hvala.

ODGOVORITE
Name

una

07.07.2014 13:30

Jesu li imali šibice da se griju...

ODGOVORITE
Name

Ду

07.07.2014 15:42

@una Уф што је лепо бити глуп.

ODGOVORITE
Name

ĐURĐA I M

07.07.2014 15:48

TI I ĆURGUZ POSLIJE IZBORA NEĆETE IMATI NI GAĆE NA ŠTAPU, A KAMOLI ŠIBICE, SRAMOTO NEODGOJENA.

ODGOVORITE
Name

una

07.07.2014 16:07

Du živiš u svijetu medvjeda i leptira.

ODGOVORITE
Name

xxl

07.07.2014 16:08

Hvala Nihada a ovaj Dalibor Đurić (SNSD) na sramotu mu bilo njegovo lažno "srpstvo kojim se razbacuje" za interes da dođe do funkcije i vlasti!

ODGOVORITE
Name

xxl

07.07.2014 16:16

-Nemam riječi da se zahvalim Nihadi i njen gest pamtiću dok sam živ. A o poslaniku za koga je glasao narod, da bi mu činio dobro, nemam riječi. Taj isti narod samo treba da se sjeti one poslovice: Ne pada snijeg da pokrije brijeg, već da svaka zvjerka pokaže svoj trag, zaključuje Milutin Vulin i žuri dalje, jer ima mnogo posla u poharanom Doboju. Najbolji komentar!

ODGOVORITE
Name

VidovitaVanga

07.07.2014 16:39

Ova priča govori sve, koja g..na su na vlasti u Republici Srpskoj! Smrde do neba!!! Treba celu Srpsku dezinfektovati od takve Vlade!!!

ODGOVORITE
Name

Goran

07.07.2014 16:39

Jos jedan dokaz sta nam rade godinama Dodik i njegovi kumovi. Plase nas Muslimanima, samo da bi mogli sprovoditi svoj kriminal. Ako nas ove poplave ne opamete, onda i ne zasluzujemo nista vise osim zivota u jadu i bijedi!!!

ODGOVORITE
Name

ja Rale

07.07.2014 17:25

Majke mi moje nakon ovog teksta sto sam procito sram me sto sam Srbin...a vama gospodjo Nihada svaka vam cast kapa do poda...

ODGOVORITE
Name

nas covek

07.07.2014 17:28

Samo jedno objasnjenje postojio za Nihadinu plemenitost. Biti INSAN, a ne HAJVAN, kakvi su na zalost mnogi koji su u trenutnoj vlasti nase Republike Srpske. Pazimo komsiju bolje nego rodjenu bracu i sestre. Oni su nam cesto i blzi i preci. Nije li to dokazao i Doboj, i Samac, i Janja i ... A mnogi od nas su zatrovani mrznjom.

ODGOVORITE
Name

Bosanac a stranac

07.07.2014 17:33

Majske poplave su bile djelo samoga boga ili allaha kako ga vec ko zove, mislim da je i on vidio koliko ovi politicari sto su u Bosni i Republici Srpskoj sire mrznju medju narodom, pa posla onoliko kise da barem voda opere svu tu mrznju i ujedini taj narod koji je ratovao prije nepunih dvadeset godina da se oprosti i zaboravi al' i da se dalje pozivi jer i u ratu se narod nije vise patio nego sad. I u vecini slucajeva poslo mu je za rukom da opet svi stanemo na jednu stranu, STRANU NARODA.

ODGOVORITE
Name

Посланички мандат

07.07.2014 17:48

Кад пролази улицом окренути главу од њега и зачепити нос. Кад дође у кафану, галамити да не може ни сам себе да чује. Кад дође у продавницу, шта год тражи рећи да је тога малоприје нестало, ако носи ствари у корпи - рећи да се покварила каса. Кад дође на трибину - понијети труле парадајзе! За наук њему и свим осталим политичарима који се тако понашају! Стока! Госпођи Нихади свака част! Да јој се да национална пензија. За наук и њој и свима осталима како се прави људи понашају.

ODGOVORITE
Name

srbin

07.07.2014 19:04

Eh moj Rale, pa i nisi Srbin kad vjerujes ovima, pa vidis i sam ko su.

ODGOVORITE
Name

Daca25

07.07.2014 19:19

Toliko o humanosti! Stidite se prodane duse iz SNSD-a!

ODGOVORITE
Name

Gavro

07.07.2014 20:04

Ako neko nekome u nevolji pomogne, onda ne moze nista drugo da bude nego covek. A to je dokazala ova mlada gospoda... Svaka cast.

ODGOVORITE
Name

ja Rale

07.07.2014 20:10

Re Srbin Izvini molim te nisam dobro shvatio sta si zelio da kazes??? sta ti ces meni govorit dali sam ja Srbin ili nisam???oladi malo...ti mora da si clan Snsd-a sigurno jel imas istu retoriku ko Dodik..bog te nece da nam nije bilo Muslimana za poplava pola Srpske bise podavilo ti nesto pricas jadnice jadni.

ODGOVORITE
Name

pjevac

07.07.2014 20:42

Posto u Doboju ima i SDS zasto ga nisu oni primili?

ODGOVORITE
Name

ozrenjak

07.07.2014 20:58

А који је то посланик моралан и честит? Па сам чин примања 4000 км као посланички додатак док народ нема за хљеб је безобразлук.

ODGOVORITE
Name

bager

07.07.2014 23:51

Ja sam siguran da nasim politicarima ovakve vesti ne idu u prilog ZASTO; Zato sto je mrznja prema drugom i drugacijem JEDINO sto mogu narodu ponuditi i tako IZBORE dobiti. Znaci nije do njih nego do N A S .Patriotizam je sirotinjska Z A B A V A .

ODGOVORITE
Name

borac rs

08.07.2014 04:17

Hvala Nihadi na humanosti a nama mnogima da bude pouka.

ODGOVORITE
Name

Драган (Добој)

08.07.2014 06:41

Не знам зашто било кога изненађује такав гест Ђурића. Нажалост данас су такви људи наши представници, немају они страначке боје јер сви су исти али по мени народ има власт какву заслужује.

ODGOVORITE
Name

Mimo

08.07.2014 07:37

Ljudi su svi postali od jednog covjeka I jedne zene. I pred Bogom smo svi isti robovi za one koji vjeruju. Jedini Bog dragi nas moze spasiti od ove propasti koja nas je zadesila na ovim prostirima I vidite Bog opet podari ljudima nesto da ih zblizi. Ali opet tesko od ovih koji su na vlasti koji ne vjeruju u Boga vec samo u pare I prodace sve sa saku dolara. Zato pamet u glavu ko vise zeli nacionalizam I bjedu, niko. Svako normalan zeli da zivi zivot dosledan coveka.

ODGOVORITE
Name

mihajlo

08.07.2014 08:19

postovani: Ja nisam ni u jednoj stranci niti bi bio. Ali kad procitam ovakve clanke sledim se od zalosti tuge bola sta nam uradi "demokratija "pobismo se komsije izmedju sebe a sad nam dolazi kazna sa Bozije strane .VELIKO HVALA NIHADI I BOSNJACIMA KOJI SU PRITEKLI U POMOC DOBOJLIJAMA KOJI SU TREBALI POMOC, NEK SE BAJA I DALJE PJENI DO OKTOBRA A POSLIJE MU JE OBEZBIJEDJEN SMJESTAJ U FOCI ILI ZENICI.

ODGOVORITE
Name

pero

08.07.2014 19:31

Đuric me uopste ije iznenadio, takvi su SNSD-ovci vecina.

ODGOVORITE
Name

Semberija

09.07.2014 10:38

Ma ovaj Dalibor Đurić(SNSD)je poplavio da ga ni 1000 sušilica ne može osušiti.

ODGOVORITE
Name

mila

09.07.2014 14:35

Treba na izborima izvršiti dezinfekciju i deratizaciju ovih što su na vlasti. Ne moze se njihova bahatost više trpjeti.

ODGOVORITE
Name

Anna

26.10.2014 07:54

Prvo da se mnogo zahvalim Gospodji Nihadi na njenom ljudskom potezu,cula sam za taj dogadjaj za gos.Vulina da je ostao u zivotu zahvaljujuci dobroj gospodji Nihadi,kojoj se mnogo zahvaljujem i cestitam sa velikim BRAVO?Dobojlije nikda ne zaboravite tu osobu Gos? NIHADU i sve ljude slicni njoj,a ima ih mnogo:

ODGOVORITE