Sankcije za one koji krše propise

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić rekao je da će biti sankcionisani svi koji budu kršili propise u zdravstvenim ustanovama čiji je osnivač Vlada Srpske.

Republika Srpska 07.07.2014 | 10:53
Sankcije za one koji krše propise

"Kada je riječ o domovima zdravlja, čiji su osnivači lokalne zajednice, tu nemam nadležnosti i ne mogu ništa. Na primjer, direktor Doma zdravlja Petrova iz mjeseca u mjesec sebi isplaćuje veću platu od propisane", naglasio je Bogdanić.

Govoreći o trenutnoj situaciji u zdravstvenom sistemu Srpske, Bogdanić je za "Glas Srpske" naveo da se Fond zdravstvenog osiguranja finansira samo iz doprinosa, te da je sigurno zdravstveni sistem opterećen.

"Rješenja će se tražiti kroz pojačanu prihodovnu stranu, a moramo raditi i na tome da zdravstvene ustanove racionalno troše sredstva", napomenuo je Bogdanić.

Komentarišući nedavnu smjenu dorektora Kliničkog centra Banjaluka Duška Račića, Bogdanić je rekao da moraju biti završeni započeti radovi na Kliničkom centru, jer odugovlačenje potpisivanja ugovora onemogućava završetak radova na južnom krilu ove ustanove koji se finansira iz kredita Vlade Koreje.

"Imamo uvjerenja od izvođača radova `Samsunga` i podiozvođača radova, te vršioca dužnosti direktora Kliničkog centra i mislim da smo na dobrom putu", rekao je Bogdanić i dodao da bi rekonstrukcija južnog dijela trebalo da najvećim dijelom bude zaršena ove godine, a da se u idućem mjesecu očekuje potpisivanje ugovora i početak rekonstrukcije centralnog bloka.

On je naglasio da su u nedavnom razgovoru sa predstavnicima firme "Samsung" dobijena uvjeravanja i preliminarno pozitivan odgovor korejske banke da će u narednom periodu odobriti kredit od 80 miliona dolara.

"Sredstva će biti namijenjena za izgradnju novih bolnica u Doboju i Istočnom Sarajevu", rekao je Bogdanić.

Bogdanić je rekao i da je u Srpskoj nakon poplava provedena dezinfekcija, da se ušlo u proces dezinsekcije, te da nema većih problema kada je riječ o epidemiološkoj situaciji, izuzev nekoliko slučajeva oboljelih od virusa "zapadnog Nila".

"Kada je riječ o stanju u zdravstvu Srpske, svi moramo imati veću društvenu odgovornost, jer olako optužujemo ljude i iznosimo podatke, a kasnije dok se dokaže da to nije tako, demantiji ne vrijede ništa", poručio je Bogdanić.

Izvor: Srna

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Stevan Marković

07.07.2014 09:06

Ipak je ovaj Ministar zdravlja neko ko ima iskustava sa zdravstvenim sistemom, neko ko se sam nadogradio podizuci Banju Vrućicu na zdrave noge. Neko ko osmislja svaki korak i kome je usteda i funkcionalnost sistema jedan od velikih prioriteta. Samo naprijed ministre.

ODGOVORITE
Name

Zoki PD

07.07.2014 09:23

I ovaj je kao Aspirin. Izgleda da se ni jedan ministar iz ove vlade ne pita apsolutno ništa... Katastrofa. Dokle god pored državnih ustanova niču privatne ambulante i klinike, posao nije završen.

ODGOVORITE
Name

Moj stav

07.07.2014 09:32

Ministre, vjerovaću ti tek kad čujem da je Škrbić uhapšen i to od strane MUP-a RS-a. Ali..

ODGOVORITE
Name

VLADA

07.07.2014 09:47

I TI CES POSLIJE OKTOBRA NA PROVJERU,IMA TE SVAGDJE.

ODGOVORITE
Name

boki_rs

07.07.2014 09:52

Ma sta je to on uradio na banji,sem sto proganja ljude da rade za 300 maraka.Sa 6 miliona od poreskih obveznika mnogo vise bi se trebalo uraditi.Naravno on se bogati do besvijesti na racun naroda.

ODGOVORITE
Name

BOA

07.07.2014 10:24

"Sankcije za one koji krse propise". Kako to lijepo zvuci. Pa Bogdanicu nadam se da ces prvo sebe sankcionisati.

ODGOVORITE
Name

Ljiljana

07.07.2014 10:45

Zato je stanetic doveden da bi se odradio posao oko K.C Banja Luka,ovo za demantije se odnosi na nedostatak citostatika,jer to navodno nije bila istina?!Znaci da su pacjenti lagali ili dr nisu htjeli dati terapiju ili ih nije bilo,a istina je da ih NIJE bilo i mi sad ludi pa ne vjerujemo demantiju nego istini.On nista nije uradio u zdravstvu i treba da ode sto prije.Stanic poceo da uvodi red pa bi otjeran,a on suti i radi kako mu kazu.Stevane nek se onda vrati u Teslic kad je tako dobar

ODGOVORITE
Name

TESLIC

07.07.2014 11:36

ZTC BANJA VRUCICA podignuta je na zdrave noge prije dolaska Bogdanica za direktora. Cak je i hotel KARDIAL bio renoviran, a na ziro-racunima naslijedio je orocenih oko 5 miliona KM. Nastavio je i on investicionu izgradnju troseci pomenuta sredstva, ali su novi objekti na kraju placani puno vise nego sto vrijede. Sebi i onima koji su mu pomagali, uzimao je visoke procente, a radnicima je plate smanjio na bijednicki nivo, dok je svoju, u odnosu na prethodnog direktora, duplo povecao. Na Banji Vrucici usavrsio se da se, kroz investicionu izgradnju, obogati i zato forsira dogradnju Klinickog centra u Banja Luci.

ODGOVORITE