Санкције за оне који крше прописе

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић рекао је да ће бити санкционисани сви који буду кршили прописе у здравственим установама чији је оснивач Влада Српске.

Република Српска 07.07.2014 | 10:53
Санкције за оне који крше прописе

"Када је ријеч о домовима здравља, чији су оснивачи локалне заједнице, ту немам надлежности и не могу ништа. На примјер, директор Дома здравља Петрова из мјесеца у мјесец себи исплаћује већу плату од прописане", нагласио је Богданић.

Говорећи о тренутној ситуацији у здравственом систему Српске, Богданић је за "Глас Српске" навео да се Фонд здравственог осигурања финансира само из доприноса, те да је сигурно здравствени систем оптерећен.

"Рјешења ће се тражити кроз појачану приходовну страну, а морамо радити и на томе да здравствене установе рационално троше средства", напоменуо је Богданић.

Коментаришући недавну смјену доректора Клиничког центра Бањалука Душка Рачића, Богданић је рекао да морају бити завршени започети радови на Клиничком центру, јер одуговлачење потписивања уговора онемогућава завршетак радова на јужном крилу ове установе који се финансира из кредита Владе Кореје.

"Имамо увјерења од извођача радова `Самсунга` и подиозвођача радова, те вршиоца дужности директора Клиничког центра и мислим да смо на добром путу", рекао је Богданић и додао да би реконструкција јужног дијела требало да највећим дијелом буде заршена ове године, а да се у идућем мјесецу очекује потписивање уговора и почетак реконструкције централног блока.

Он је нагласио да су у недавном разговору са представницима фирме "Самсунг" добијена увјеравања и прелиминарно позитиван одговор корејске банке да ће у наредном периоду одобрити кредит од 80 милиона долара.

"Средства ће бити намијењена за изградњу нових болница у Добоју и Источном Сарајеву", рекао је Богданић.

Богданић је рекао и да је у Српској након поплава проведена дезинфекција, да се ушло у процес дезинсекције, те да нема већих проблема када је ријеч о епидемиолошкој ситуацији, изузев неколико случајева обољелих од вируса "западног Нила".

"Када је ријеч о стању у здравству Српске, сви морамо имати већу друштвену одговорност, јер олако оптужујемо људе и износимо податке, а касније док се докаже да то није тако, демантији не вриједе ништа", поручио је Богданић.

Извор: Срна

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Стеван Марковић

07.07.2014 09:06

Ипак је овај Министар здравља неко ко има искустава са здравственим системом, неко ко се сам надоградио подизуци Бању Врућицу на здраве ноге. Неко ко осмисља сваки корак и коме је устеда и функционалност система један од великих приоритета. Само напријед министре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки ПД

07.07.2014 09:23

И овај је као Аспирин. Изгледа да се ни један министар из ове владе не пита апсолутно ништа... Катастрофа. Докле год поред државних установа ничу приватне амбуланте и клинике, посао није завршен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мој став

07.07.2014 09:32

Министре, вјероваћу ти тек кад чујем да је Шкрбић ухапшен и то од стране МУП-а РС-а. Али..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВЛАДА

07.07.2014 09:47

И ТИ ЦЕС ПОСЛИЈЕ ОКТОБРА НА ПРОВЈЕРУ,ИМА ТЕ СВАГДЈЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

боки_рс

07.07.2014 09:52

Ма ста је то он урадио на бањи,сем сто прогања људе да раде за 300 марака.Са 6 милиона од пореских обвезника много висе би се требало урадити.Наравно он се богати до бесвијести на рацун народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОА

07.07.2014 10:24

"Санкције за оне који крсе прописе". Како то лијепо звуци. Па Богданицу надам се да цес прво себе санкционисати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љиљана

07.07.2014 10:45

Зато је станетиц доведен да би се одрадио посао око К.Ц Бања Лука,ово за демантије се односи на недостатак цитостатика,јер то наводно није била истина?!Знаци да су пацјенти лагали или др нису хтјели дати терапију или их није било,а истина је да их НИЈЕ било и ми сад луди па не вјерујемо демантију него истини.Он ниста није урадио у здравству и треба да оде сто прије.Станиц поцео да уводи ред па би отјеран,а он сути и ради како му казу.Стеване нек се онда врати у Теслиц кад је тако добар

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТЕСЛИЦ

07.07.2014 11:36

ЗТЦ БАЊА ВРУЦИЦА подигнута је на здраве ноге прије доласка Богданица за директора. Цак је и хотел КАРДИАЛ био реновиран, а на зиро-рацунима наслиједио је ороцених око 5 милиона КМ. Наставио је и он инвестициону изградњу тросеци поменута средства, али су нови објекти на крају плацани пуно висе него сто вриједе. Себи и онима који су му помагали, узимао је високе проценте, а радницима је плате смањио на биједницки ниво, док је своју, у односу на претходног директора, дупло повецао. На Бањи Вруцици усаврсио се да се, кроз инвестициону изградњу, обогати и зато форсира доградњу Клиницког центра у Бања Луци.

ОДГОВОРИТЕ