Raguž kandidat za člana Predsjedništva

Predsjedništvo HDZ-a 1990 predložilo je danas predsjednika stranke Martina Raguža za kandidata za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, potvrdio je novinarima glavni sekretar stranke Ilija Cvitanović.

Bosna i Hercegovina 04.07.2014 | 19:18
Raguž kandidat za člana Predsjedništva

Cvitanović je rekao da je stranačko predsjedništvo bilo usaglašeno da je Raguž najbolji kandidat za člana Predsjedništva BiH.

Raguž je prihvatio kandidaturu i istakao da HDZ 1990 predstavlja stvarnu alternativu u hrvatskom političkom korpusu, koja dolazi iz nacionalnog kruga, ali tu ne završava već želi s partnerima iz druga dva naroda graditi bolju BiH.

On je naglasio da je vrijeme za novu stranicu u životu BiH, navodeći da je to gradnja evropske budućnosti uz puno poštivanje različitosti na kojima počivaju identiteti u BiH. "

"Upravo je hrvatski narod ključ rješenja problema u BiH i u tom je kontekstu izuzetno važno naglasiti kako su se elite obavezale u Briselu da više neće biti nametanja izborne volje", izjavio je Raguž na stranačkoj konvenciji, održanoj poslije sjednice Predsjedništva.

Raguž je napomenuo da Dejton jeste zaustavio rat ali nije odgovorio na sva pitanja. "Na nama je da to učinimo, riješimo se nepravdi i nefunkcionalnosti", dodao je Raguž.

Raguž je poručio da je HDZ 1990. spreman pružiti ruku za stvaranje temeljnog dogovora, ali uz istu poziciju za pripadnike sva tri naroda.

Izvor: Srna

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

srbin

04.07.2014 20:57

Moze se radit sa ovim covjekom

ODGOVORITE