WB: Ana posle eliminacije...

Srpska teniserka Ana Ivanović rekla je da joj je ovogodišnje učešće na Vimbldona velika lekcija, posle eliminacije od Nemice Zabine Lisicki.

Tenis 02.07.2014 | 16:01
WB: Ana posle eliminacije...

Ivanovićeva je takmičenje završila u trećem kolu, porazom od Lisicki sa 6:4, 3:6, 6:1, i to pošto je meč počeo u subotu, ali je prekinut zbog kiše, a nastavljen u ponedeljak.

“Posle prekida zbog kiše ušla sam na teren sa potpuno drugačijim pristupom, u pogledu servisa i gde da gađama, malo me je to izbacilo iz ritma i nisam servirala tako jako kao u drugom setu. Protiv nje mora da se igra agresivno, ako ne, ona je ta koja napada i samim tim sam dala njoj mnogo šansi da bude agresivna, a ona nije grešila”, rekla je Ana o meču.

Ana je istakla da je imala svoje šanse, ali da je to deo sporta.

“Sigurno sam razočarana, ali opet mislim da sam imala šanse, dosta dobro sam uspevala njen servis da vratim, s obzirom na to da je imala visok procenat prvog servisa. Sigurno je da je ovo lekcija, u smislu svega, i mog pristupa. Mislim da sam u drugom setu napravila veliki okret, jer nije bilo lako u subotu prekinuti, posebno jer smo tražile da završimo na Centralnom terenu, ali nam nisu dali. Sve je to sastavni deo sporta, želim da se odmorim i krenem dalje”, istakla je Ivanovićeva.

Na konstataciju da se dobro spremila za nastavak, ali da je popustila posle novog prekida zbog kiše, Ana je rekla:

“Mislim da se ona dosta opustila, posle ovog prvog prekida danas je bila rasterećenija nego u drugom setu, počela je da udara jače i dobila je samopouzdanje. Ona je podigla nivo, ali je meni opao nivo na servisu i to je razočaravajuće”.

Komentari / 0

Ostavite komentar