Regan: Putin je istinski vođa

Politički analitičar Majk Regan, sin nekadašnjeg američkog predsjednika Ronalda Regana, ocijenio je da je danas malo istinski uticajnih lidera u svijetu, kao što je ruski predsjednik Vladimir Putin.

Svijet 29.06.2014 | 17:08
Regan: Putin je istinski vođa

"Ako danas u svijetu postoji istinski lider - to je Vladimir Putin. Ja sam o tome pisao prije nekoliko mjeseci. Putin je 'lutkar', drži konce u rukama, a svi drugi su na uzici na kojoj im je on dozvolio da budu", rekao je Regan.

On je za televizijsku stanicu "NJuzmaks" istakao da SAD nema jasnu i čvrstu spoljnu politiku, što je jedan od razloga za uspjeh terorista u Iraku nakon američkog povlačenja iz te zemlje.

"Vrijeme je da neko preuzme odgovornost", poručio je Regan.

Regan je dodao da u svijetu danas više nema jakih lidera kao što su bili njegov otac, Margaret Tačer, Mihail Gorbačov ili papa Jovan Pavle Drugi.

Prema njegovim riječima, niko u Vašingtonu ne želi da prihvati odgovornost za ono što se događa, kao što je to uradio njegov otac svojevremeno u vezi sa Iranom.

Majk Regan je usvojeni sin Ronalda Regana i njegove prve supruge DŽejn Vajman.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

xxl

29.06.2014 15:31

I Srbija ima svog Putina, svog vođu koji vlada "čvrstom rukom", svog novog "kralja" Aleksandra Vučića! Rusi i Srbi moraju imato jakog vođu i mora se s njima čvrsto, jer ne vole oni mlitavce i mekušce!

ODGOVORITE