Murinjova želja - Drogba, vrati se!

Napadač Obale Slonovače i legenda Čelsija, Didije Drogba, od ovog leta je slobodan igrač, a trener londonskog kluba Žoze Murinjo pokušava da ubedi kapitena "slonova" da ponovo obuče plavi dres.

Fudbal 28.06.2014 | 16:07
Murinjova želja - Drogba, vrati se!

Francuski "Le 10 sport" tvrdi da je veteran spreman da odluči gde će nastaviti karijeru nakon što je njegova reprezentacija eliminisana sa Svetskog prvenstva u Brazilu.

Drogbi je ugovor istekao na kraju ove sezone u turskom Galatsaraju, i sada kao slobodan igrač ima dve opcije - povratak u klub u kojem je stekao status legende ili odlazak u Seriju A, tačnije u Juventus.

Poslednjih dana se u medijima pojavljuje informacija da je Murinjo zvao Drogbu da se vrati u Čelsi, ali da je Juventus realnija opcija zbog minutaže koju mu je ponudila "Stara dama".

Iako ima 36 godina, Drogba je i dalje jedan od najboljih napadača na svetu. U svom najboljem periodu karijere imao je sjajne partije igrajući za Čelsi, sa kojim je 2012. godine osvojio Ligu šampiona i bio jedan od najzaslužnijih što je "ušati pehar" na Stamford Bridžu.

Iskusni napadač bi bio veliki podstrek londonskom klubu, zbog činjenice da je živa legenda, kao i zbog "posebne veze" sa Murinjom.

Ranije je izjavio da je spreman da igra još barem dve godine na visokom nivou, i da je uslov prelaska u neki od klubova igranje u Ligi šampiona.

I Juventus i Čelsi ispunjavaju uslove, a odluka ostaje na Drogbi. Da li će se preseliti u Italiju ili ipak odazvati pozivu Žozea Murinja, saznaćemo u narednim danima.

Komentari / 0

Ostavite komentar