Dušanićevo šikaniranje malih akcionara

Mali akcionari su se uputili u okružni privredni sud s nadom da će konačno biti proglašen stečaj kompanije Dušanić.

Republika Srpska 26.06.2014 | 17:33
Dušanićevo šikaniranje malih akcionara

Kako saznajemo, sve je stalo na teškim riječima, psovkama pa i hvatanju za vratove unutar suda, kada je morala hitno da reguje i sudska policija.

Stečaj nije proglašen, a mali akcionari tvrde da su danas dokazani kriminal i korupcija i u samom sudu, jer su, kako poručuju, bili ispunjeni svi uslovi za proglašenje stečaja svih firmi koje su u vlasništvu kompanije Dušanić iz Prnjavora.

Predsjednik Saveza malih akcionara Republike Srpske, Nebojša Jugović, postavlja pitanje kako firma može da radi ako su im računi blokirani već tri godine, kao što je to slučaj sa kompanijom Dušanić.

Jugović tvrdi da se advokat Petra Dušanića nije pojavio s namjerom, kako bi se odgodio cjelokupan postupak pokretanja stečaja.

Na prozivke malih akcionara, Dušanić se očigledno ne obazire mnogo. Prvi je napustio sudnicu, ali i okružni privredni sud. Nije bio raspoložen za bilo kakvu izjavu, ali je zato imao komentar za našu televiziju.

Mali akcionari su se okupili i ispred Boske sa transparentom "Stop krim državi". Ponovili su ranije tvrdnje da su im akcije Boske nelegalno oduzete. Zbog prijetnji da će nasilno upasti u robnu kuću, tvrde da su bili pozivani i u policiju.

Mali akcionari su poznati široj javnosti zbog borbe za akcije unutar preduzeća kompanije Dušanić iz Prnjavora, kao što su Metal i Promet, nekadašnji privredno jake firme.

Među okupljenima ispred Boske mogli su se vidjeti i pojedini akcionari iz Jelšingrada, ali i nekada zvučna imena, kao što je Tihomir Gligorić, bivši direktor Geodetske uprave, kao i Aco Prelić, nekadašnji predvodnik nezadovoljnih boraca.

BN TV

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

miki

26.06.2014 16:28

Pa zar ovaj nije u zatvoru?

ODGOVORITE
Name

baja

26.06.2014 19:37

Lopov advokat i bandit Bubic brani lopova Dusanica. A tog lopova i bandita Bubica dobro znaju radnici JelsingradaFMD Prnjavor koji im je oteo po platu. Zivjela vlast i nas zakon...

ODGOVORITE
Name

Prnjavor

26.06.2014 19:42

Advokat Zoran Bubuc je sramota svoje profesije. Oteo radnicima u FMD -u platu a oni samo trazili svoje 3 plate... pogledaj dom svoj andjele...

ODGOVORITE
Name

jojo

26.06.2014 20:29

Pozdrav za advokata Zorana Bubica od radnika FMd Prnjavor...

ODGOVORITE