Nova Facebook aplikacija "motiviše" na razmjenu poruka

Nakon što su prošle nedelje slučajno objavili Slingshot na App Storeu, sada je nova aplikacija i zvanično dostupna. Njom očito žele da idu na korisnike Snapchata.

Informacione tehnologije 26.06.2014 | 09:24
Nova Facebook aplikacija "motiviše" na razmjenu poruka

Kao što se i očekivalo, Facebook je lansirao Slingshot, svoju aplikaciju po uzoru na Snapchat, unutar koje možete da razmenjujete poruke s drugim ljudima ali i slike i video, a nakon što ih druga strana pročita, poruke zauvek nestaju.

Međutim, Facebook se ovde odlučio na jednu promenu - da biste videli poruku koju ste dobili, morate odgovoriti istom merom. To znači da niko od korisnika ne može da bude pasivan, odnosno za svaku akciju se traži i reakcija, a cela zajednica bi trebalo da šalje poruke u krug.

"Slingshotom smo hteli da napravimo nešto gde su svi kreatori sadržaja, a niko nije samo gledalac - navode autori na Slingshot blogu. Dodaju kako je i pritisak manji kad svi učestvuju, a povećava se kreativnost pa bi, prema njima, male stvari mogle da postanu sjajna zajednička iskustva.

Ali, ne dijele svi njihovo mišljenje. U raznim komentarima se navodi da je ovo naporno, ali i frustrirajuće da ne možeš odmah da vidiš sliku koju ti je poslao prijatelj.

Na Vergeu navode da Slingshot, kao aplikacija za slanje poruka, na čudan način diže granice, umesto da ih ruši. Ipak, za ostale hitne poruke imamo sve standardne aplikacije, dok je ova namenjena deljenju raznih trenutaka ili kreativnih stvari.

Aplikacija je dostupna za iOS i Android uređaje u SAD-u, a uskoro bi se trebalo i da se proširi.

Komentari / 0

Ostavite komentar