Poreznici u Srpskoj utjeruju dugove?

Poreska uprava RS prinudno će naplaćivati kazne za prekršaje, te troškove prekršajnog i krivičnog postupka nastale u procesima u sudovima u RS, ako građani obaveze ne plate u određenom roku.

Republika Srpska 26.06.2014 | 09:48
Poreznici u Srpskoj utjeruju dugove?

Predviđeno je to prijedlozima zakona o dopunama Zakona o izvršnom postupku i zakona o prekršajima RS koji će se pred poslanicima Narodne skupštine RS naći iduće sedmice. 

U Prijedlogu zakona o prekršajima RS se navodi da se u rješenju o prekršaju i prekršajnom nalogu određuje rok plaćanja novčane kazne.

Sudovi će pratiti da li se novčana kazna i troškovi prekršajnog postupka plaćaju i da li se izvršavaju druge mjere izrečene rješenjem o prekršaju.

- Ako počinilac ne plati kaznu ili troškove postupka, ovlašćeni organ ili sud će po isteku godine od konačnosti naloga ili rješenja dostaviti izvršni nalog Poreskoj upravi da primijeni postupak prinudne naplate za bilo koji evidentiran dug - propisano je novim zakonskim rješenjima.

Dodaje se da će Poreska uprava sprovesti takav postupak prinudne naplate bez potrebe da kažnjenom uruči nalog za plaćanje.

Prijedlog zakona o dopunama Zakona o izvršnom postupku propisuje da će, u slučaju kada osuđeni, u određenom roku ne plati troškove krivičnog postupka po pravosnažnoj odluci suda ili po sporazumu o priznavanju krivice, Poreska uprava sprovesti prinudnu naplatu troškova.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

borac rs

26.06.2014 08:05

predizborna kampanja plati narode daj glas ali i pare.

ODGOVORITE
Name

GORAN VRS

26.06.2014 08:09

Opet po sitnoj boraniji, jajarama i kokosarima. Mene zanima kada mislite naplatiti dugove od firmi pod zastitom SNSD-a koje duguju milijarde i kako je moguce da za navedene feudalce nema prinudne naplate i zateznih kamata? Sama rafinerija duguje 160 000 000 KM ali koga briga?! Drzite vi one sto nisu platili RTV preplatu u visini od 7 maraka jer upravo ti ljudi podrivaju stabilnost Republike Srpske. Bruka i sramota!

ODGOVORITE
Name

RS

27.06.2014 09:05

Uteruju oni svakome kod nas I to dobro na usta više izlazi

ODGOVORITE