Порезници у Српској утјерују дугове?

Пореска управа РС принудно ће наплаћивати казне за прекршаје, те трошкове прекршајног и кривичног поступка настале у процесима у судовима у РС, ако грађани обавезе не плате у одређеном року.

Република Српска 26.06.2014 | 09:48
Порезници у Српској утјерују дугове?

Предвиђено је то приједлозима закона о допунама Закона о извршном поступку и закона о прекршајима РС који ће се пред посланицима Народне скупштине РС наћи идуће седмице. 

У Приједлогу закона о прекршајима РС се наводи да се у рјешењу о прекршају и прекршајном налогу одређује рок плаћања новчане казне.

Судови ће пратити да ли се новчана казна и трошкови прекршајног поступка плаћају и да ли се извршавају друге мјере изречене рјешењем о прекршају.

- Ако починилац не плати казну или трошкове поступка, овлашћени орган или суд ће по истеку године од коначности налога или рјешења доставити извршни налог Пореској управи да примијени поступак принудне наплате за било који евидентиран дуг - прописано је новим законским рјешењима.

Додаје се да ће Пореска управа спровести такав поступак принудне наплате без потребе да кажњеном уручи налог за плаћање.

Приједлог закона о допунама Закона о извршном поступку прописује да ће, у случају када осуђени, у одређеном року не плати трошкове кривичног поступка по правоснажној одлуци суда или по споразуму о признавању кривице, Пореска управа спровести принудну наплату трошкова.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

борац рс

26.06.2014 08:05

предизборна кампања плати народе дај глас али и паре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОРАН ВРС

26.06.2014 08:09

Опет по ситној боранији, јајарама и кокосарима. Мене занима када мислите наплатити дугове од фирми под заститом СНСД-а које дугују милијарде и како је могуце да за наведене феудалце нема принудне наплате и затезних камата? Сама рафинерија дугује 160 000 000 КМ али кога брига?! Дрзите ви оне сто нису платили РТВ преплату у висини од 7 марака јер управо ти људи подривају стабилност Републике Српске. Брука и срамота!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РС

27.06.2014 09:05

Утерују они свакоме код нас И то добро на уста више излази

ОДГОВОРИТЕ