BiH u suzama: Ribar da nas pokrade! Ccc!

Mediji i navijači u Bosni i Hercegovini besni su na sudije koje su poništile gol Edinu Džeku u porazu od Nigerije 1:0.

Fudbal 22.06.2014 | 13:39
BiH u suzama: Ribar da nas pokrade! Ccc!

Džeko je u 21. minutu zatresao mrežu šampiona Afrike, ali su arbitri sa Novog Zelanda 'videli' ofsajf. Nekoliko minuta kasnije Nigerija je povela.

"Sudija Piter O'Liri sa Novog Zelanda je čovek koji nas je u crno zavio deleći (ne)pravdu. Njegovi hobiji su druženje sa porodicom i prijateljima, čitanje, pecanje i planinarenje. Eto, to je čovek koji nam je umesto pravde dosudio tugu", piše Klix.

Bosanski mediji ističu i da je O'Liri propustio da dosudi faul nad Emirom Spahićem, nakon čega je Emanuel Emenike asistirao Piteru Odemvingiju za pobedonosni gol Nigerije.

"Nadamo se da će FIFA konačno uvideti užas u koji baca svetski fudbal dopuštajući da ljudi poput Pitera O'Lirija dele pravdu", dalje piše Klix.

BiH je ovim porazom izgubila šanse za osminu finala, jer je poražena i u prvom kolu od Argentine.

"Sudijska krađa u Kujabi. Može se reći da smo u ovoj utakmici bili bolji protivnik tokom celog susreta, ali što zbog amatera sudije sa Novog Zelanda O'Lirija, što zbog izležavanja igrača Nigerije, nastup naše selekcije je okončan već nakon dve utakmice", piše Dnevni avaz.

BiH će u poslednjem kolu igrati sa Iranom, koji ima šansu da se prvu put u istoriji domogne druge faze.

"Nigeriji poklonjem, Džeku poništen regularan gol", naslov je u Nezavisnim novinama.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

etnolog

22.06.2014 12:14

Katastrofa, ako se ovako nastavi sa sudjenjem doci ce do "propasti sveta".

ODGOVORITE
Name

Md

22.06.2014 16:10

E pa tako je to za nesposobnost svoju drugi su krivi, da je sudija dosudio npr penal za Bosnu sve bi bilo ok, Bosna je igrala kao djeca pred skolom bez ikakve organizacije i napamet. Nigerija nije nikakva ekipa znaci ne treba kukati na sudije, nego sami na sebe, meni je bas rezultat dobar.

ODGOVORITE