Sušić: Iran za častan oproštaj

Selektor Bosne i Hercegovine Safet Sušić rekao je nakon poraza od Nigerije da je rival zasluženo slavio i da nema šta da zameri svojim igračima.

Fudbal 22.06.2014 | 13:35
Sušić: Iran za častan oproštaj

"Zmajevi" su u drugom kolu SP izgubili 1:0, ali im je neposredno pre vođstva Nigerijaca poništen regularan gol Edina Džeka.

"Sve u svemu, treba čestitati Nigeriji. Stvarali su šanse, igrali su dobro i imali su više sreće od nas i zasluženo pobedili. Da li je bilo faula na Spahiću kada smo primili gol? Sudija ga nije svirao, što znači da nije bilo prekršaja", rekao je Sušić.

Selektor BiH je istakao loš teren i vrućinu kao prepreku njegovim igračima da odigraju bolje, ali naglašava da je i rival igrao u istim uslovima.

"Uslovi za igru po velikoj vrućini su bili nenormalni. Teren je bio katastrofalno loš. Međutim, bio je loš i za nas i za protivnika. Naša ekipa je tehnički jaka i kada ima dobar teren može više da pruži. Teren je bio prepreka i nama i Nigeriji", rekao je Sušić.

BiH je u prvom kolu poražena od Argentine 2:1, dok će poslednji meč u Brazilu igrati protiv Irana.

"Posle ovog poraza teško je motivisati igrače da daju maksimum. Naša obaveza je da se časno oprostimo, da ostavimo dobar utisak. Šteta za ovu generaciju što se ovako brzo oprašta od SP, ali nemam im šta zameriti. Trčali su, borili se, stvarali šanse.... Nisam bio nešto specijalan zadovoljan ni igrom protiv Argentine, kao ni večeras, ali ne mogu ništa da im zamerim", istakao je Pape.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Md

22.06.2014 16:12

Svaka cast za Sušica pametno zbori, ne kuka na sudije.

ODGOVORITE