Istraga o trgovini organima još traje

Istraga o trgovini organima na Kosovu nije završena, ona se nastavlja s tim što nikakvi rezultati te istrage neće biti objavljivani sve do njenog završetka, izjavio je portparol Specijalne operativne istražne grupe Žoao Sousa.

Srbija 21.06.2014 | 23:13
Istraga o trgovini organima još traje

Sousa je praktično demantovao jučerašnje pisanje kosovskih medija da je ta istraga završena, jer nema dovoljno dokaza da je na Kosovu bilo trgovine ljudskim organima, čime bi se odbacili navodi iz Izveštaja švajcarskog senatora Dika Martija.

Sousa je za prištinski dnevnik Koha ditore rekao da se istraga o trgovini organima nastavlja.

"Ovo je istraga koja i dalje traje i ambasador Vilijamson je stalno govorio da do kraja istrage neće davati nikakvu izjavu. Po tom pitanju se ništa nije promenilo", rekao je Sousa.

Dodao je da je bilo neprilično da se komentarišu zaključci istrage, podsetivši i da je ranije rekao da "se neće baviti neosnovanim govorkanjima medija".

Prištinska TV Klan Kosova izvestila je juče da je istraga o trgovini organima završena zbog nedostatka dokaza, i da je to deo zaključka iz istrage američkog tužioca Vilijamsona koji predvodi operativnu grupu za specijalne istrage EU o trgovini organima na Kosovu.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

neso

21.06.2014 16:28

Sta se ceka dok pomru svjedoci pace polako ujo vuk magarca.

ODGOVORITE
Name

Zalosno..

21.06.2014 16:42

Istraga ne daje rezultate jer bi odvela policiju na mnoga vrata uvazenih doktora i biznismena u EU... Zalosno je to sto je narod dozvolio sebi da svasta dozivi i prezivi zbog onih u foteljama..

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

21.06.2014 18:25

Ako oni ista nađu ja cu glavu na panj staviti. Kako će kada ih je polovina umješano.

ODGOVORITE
Name

Radan

21.06.2014 23:58

Svi su znali i bili umjesani u to! Zanima me koliko evropljana u sebi ima srpski organ. Mislim da od ovog traganja nazalost nista nece biti. Zalosno!

ODGOVORITE