Engleski mediji posle poraza

Nekadašnji engleski as smatra da je u korenu neuspeha reprezentacije - Premijer liga. Mediji konstatuju da je Suarez "uništio" nade Engleza.

Fudbal 20.06.2014 | 09:07
Engleski mediji posle poraza

Engleska je i drugu utakmicu D grupe Svetskog prvenstva izgubila rezultatom 2:1. Kretanje rezultata bilo je identično, s tim da im je protiv Urugvaja trebalo mnogo više vremena da izjednače.

Ali, kada su to uradili, ubrzo je usledio novi "hladan tuš", ovog puta iz kopačke najboljeg strelca Liverpula i Premijer lige, oporavljenog Luisa Suareza!

"Suarez - Engleska 2:1. Urugvajski napadač posle dva briljantna gola ostavio Runiju i kompaniji da veruju u čudo protiv Kostarike" (Dejli mejl)

"Šesti gol Luisa Suareza na šest mečeva protiv Fila Jagielke" (ponovo Dejli mejl)

"Suarez inspirisao Urugvaj do pobede" (BBC)

"Smrtonosni Suarez stavio Englesku na ivicu" (Telegraf)

Legendarni Kris Vodl, koji je sa Engleskom igrao jedno polufinale i jedno četvrtfinale SP, za "BBC Sport" je prokomentarisao novi debakl "u najavi".

"Veliki problem našeg fudbala je Premijer liga. Trubimo na sva zvona o onome što imamo, a igrače dižemo u nebesa. Mi ne znamo kako da dobijemo utakmicu. Plašimo se, ne uživamo u svom fudbalu..."

"Nije poenta u tome da na teren pošaljemo najbolje igrače, mora da postoji balans. I druge reprezentacije imaju odlične fudbalere, ali oni često ne počinju meč, već sede na klupi. Kako da dobijemo? Da gradimo napad od zadnje linije, mora da postoji organizacija, to nije do najboljih igrača. Mi to nikada, nikada, nikada nećemo naučiti", rekao je Vodl.

Tabloid "San" na zadnjoj strani svog sutrašnjeg izdanja donosi fotografiju supruge Vejna Runija i uplakanog starijeg sina.

"Ne plači, Kai. Ako Italija pobedi Kostariku, pa onda Suarez i ekipa izgube od Italije, pa tata da Kostariki dva gola (ili više)... PROŠLI SMO!"

Komentari / 0

Ostavite komentar