Suares koban za Engleze

Fudbaleri Urugvaja pobedili su Englesku sa 2:1 i tako ostali u trci za plasman u osminu finala iz D grupe.

Fudbal 20.06.2014 | 07:24
Suares koban za Engleze

Ovim porazom Engleska praktično završava takmičenje u grupnoj fazi Mundijala prvi put posle više od pola veka.

Englezima je presudio najbolji igrač Premijer lige Luis Suares koji je postigao oba gola za Uruse, u 39. i 85. minutu. Jedini strelac za tim Roja Hodžsona bio je Vejn Runi u 75. minutu.

Duel u Sao Paulu bio je izuzetno zanimljiv, a Suares je još jednom potvrdio svoju klasu. Ponovo je pravio ogromne probleme protivničkoj odbrani, postigao je oba gola i pokazao koliko znači ovom timu Urugvaja.

Sa druge strane, Englezi su doživeli još jedno razočaranje, ovoga puta ogromno, pošto posle poraza od Italije i Urugvaja nejamu šta da traže u poslednjem kolu sa Kostarikom.

Englezi još uvek imaju teoretske šanse da se sa jednom pobedom nađu u osmini finala, ali za to će im biti potrebno čudo.

Tragičari su bili Vejn Runi i Stiven Džerard. Runi je pored postignutog gola propustio dve ili tri fantastične šanse, a Džerard je nesrećno 'asistirao' Suaresu glavom kod odluičujućeg gola.

Ukoliko Italija i Kostarika odigraju bez pobednika Engleska automatski ide kući, a čak i da na bude tako, tim Roja Hodžsona će teško do osmine finala.

Komentari / 0

Ostavite komentar