Napoli traži od Barse 70 miliona!

Predsednik Napolija drži lekcije iz oblasti poslovanja fudbalskog kluba.

Fudbal 19.06.2014 | 12:41
Napoli traži od Barse 70 miliona!

Ako je za verovati španskim i italijanskim medijima Barselona je prvo spremila 40 miliona evra kako bi ispunila želju Luisa Enrikea (ali i Lionela Mesija) i na stadion Kamp Nou dovela Gonzala Iguaina, Aurelio De Laurentis je glatko odbio i tražio 55 miliona. Barsa je pristala, ali je istovremeno i predsednik Napolija "shvatio" da argentinski napadač vredi više, pa je ponovo povisio cenu.

De Laurentis je očigledno uvideo idealnu priliku za kapitalan profit, pa prema sazanjima ugledne Gazete delo Sporta sada traži celih 70 miliona evra za Iguaina!

Opet, Barselona nema mnogo izbora s obzirom na to da joj je Mančester Siti jasno stavio do znanja da Serhio Aguero ne mrda sa Itihada. Sad, da li 26-godišnji Iguain baš vredi 70 miliona? Sasvim je drugo pitanje. A odgovor zna samo De Laurentis.

Koji je, tek da podsetimo, Iguaina pre samo 12 meseci kupio od Reala za 40 miliona. Izvuče li sada "makar" i 55 miliona evropskih novčanica jasno je da će klub iz Napulja vrlo dobro proći.

A De Laurentis zna kako da zaradi, pa je odmah Iguainu ponudio novi, poboljšani ugovor, kojim mu nudi za 500.000 evra veću platu (sada iznosi cirka pet miliona godišnje), ali i klauzulu kojom bi obeštećenje bili propisano, pogađate, na 70 miliona evra.

Čini se da Napolitanci ovde nemaju šta da izgube. Ili će sačuvati odličnog napadača ili će propisno popuniti klupsku kasu.

Komentari / 0

Ostavite komentar