Mini-val i volumen su ponovo u modi

Prema tvrdnjama vodećih trendsetera u industriji mode MINI-val se ove godine vraća na velika vrata i još jače nego prethodnih godina. Dok je proteklih godina kovrdžava kosa nekako bojažljivo bila prisutna na modnim scenama i činila tek minimalni udeo u trendu sada je dominantna i prva u skoro svim kolekcijama, što samo može da znači da će mini-val ponovo biti viđen na ulicama Beograda ovog proleća i leta.

Moda i ljepota 19.06.2014 | 10:43
Mini-val i volumen su ponovo u modi

Ono po čemu će se ovaj novi mini-val razlikovati od prethodnih nije sama forma kovrdža već ceo izgled kose koja sada ima mnoge različite forme (asimetrične,diskonektovane…) i razne kombinacije boja koje čine da kovrdže budu po potrebi naglašenije ili manje primetne,atraktivne ili skromnije.

Dok je do skora mini-val rađen uglavnom na dužim kosama da bi se izbegla punoća i širina kose, novi trendovi nam baš i donose široku kosu sa velikim volumenom i bujnim loknama i kovrdžama, a najbolje dužine za postizanje ovakvog efekta mini-valom jesu srednje i kraće .

Novine su naravno i u novim tehnologijama samih preparata za mini-val, pa kosa neće biti isušena i oštećena (što je prva asocijacija klijentima kada krene priča o mini-valu), boje na kosi posle mini-vala nisu oštećene, a kosa je sjajna i lokne definisane. Novi preparati ne isušuju vlas i nije potrebno da se vlas ukrti da bi se kovrdža formirala mini-valom već je vlas mekana, svilenkasta, a opet prelomljena.

Ono što se nije promenilo je da mini-val nije za svaku vrstu kose i za svakojako oštećene kose pa pre nego što se odlučite za ovakav korak obavezno se posavetujte sa svojim frizerom.

Komentari / 0

Ostavite komentar