Dodik predlaže da Stanari budu opština

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputiće Narodnoj skupštini Srpske Prijedlog zakona o osnivanju opštine Stanari, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike.

Republika Srpska 19.06.2014 | 07:50
Dodik predlaže da Stanari budu opština

Zakonom će, između ostalog, biti uređeno osnivanje, područje, nadležnosti, organi, izbor organa i finansiranje opštine Stanari.

U zakonodavnu proceduru biće upućen i Prijedlog zakona o dopuni Zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srpske da bi se obezbijedilo istovremeno stupanje na snagu ovog i zakona o osnivanju opštine Stanari.

Predsjednik Dodik prihvatio je inicijativu Odbora o osnivanju opštine Stanari, a razloge koje je uvažio su potreba da se izgrade i urbanizuju Stanari kao centar između Doboja i Prnjavora, odnosno Dervente i Teslića i koji ima sve geostrateške i prirodne pretpostavke da postane opština po evropskim standardima.

"Usvajanjem ovog zakona biće stvoren pozitivan ambijent po materijalni i svaki drugi položaj građana, preduzeća i drugih organizacija u obnovljenoj opštini Stanari", navodi se u saopštenju.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

DPS

19.06.2014 06:40

Za mjesec dana ni sunce nece izaci bez predsjednikovog blagoslova.

ODGOVORITE
Name

Damir

19.06.2014 06:54

Zasto Kozarac ne moze biti opstina, a bio je opstina prije Prijedorske??? Mora Dodik biti pitan, to je strasno ljudi moji. Pitam se gdje je sistem i druge nadlezne institucije?

ODGOVORITE
Name

kole

19.06.2014 08:50

Pa Stanari i jesu bili opština, samo što su ukinuti u vrijeme komunizma jer su bili izrazito srpski nastrojeni

ODGOVORITE
Name

papagaj

19.06.2014 09:36

Stanari nisu funkcionisali ni kao Mjesna zajednica, a gle, Dodik predlaze da postane opstinom. Da li je ovaj traktorista prolazio kroz stanare samo traktorom ili...?

ODGOVORITE
Name

:P

04.07.2014 14:15

Papagaj ne kenjaj :P

ODGOVORITE