Додик предлаже да Станари буду општина

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутиће Народној скупштини Српске Приједлог закона о оснивању општине Станари, саопштено је из кабинета предсједника Републике.

Република Српска 19.06.2014 | 07:50
Додик предлаже да Станари буду општина

Законом ће, између осталог, бити уређено оснивање, подручје, надлежности, органи, избор органа и финансирање општине Станари.

У законодавну процедуру биће упућен и Приједлог закона о допуни Закона о територијалној организацији Републике Српске да би се обезбиједило истовремено ступање на снагу овог и закона о оснивању општине Станари.

Предсједник Додик прихватио је иницијативу Одбора о оснивању општине Станари, а разлоге које је уважио су потреба да се изграде и урбанизују Станари као центар између Добоја и Прњавора, односно Дервенте и Теслића и који има све геостратешке и природне претпоставке да постане општина по европским стандардима.

"Усвајањем овог закона биће створен позитиван амбијент по материјални и сваки други положај грађана, предузећа и других организација у обновљеној општини Станари", наводи се у саопштењу.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

ДПС

19.06.2014 06:40

За мјесец дана ни сунце неце изаци без предсједниковог благослова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дамир

19.06.2014 06:54

Засто Козарац не мозе бити опстина, а био је опстина прије Приједорске??? Мора Додик бити питан, то је страсно људи моји. Питам се гдје је систем и друге надлезне институције?

ОДГОВОРИТЕ
Name

коле

19.06.2014 08:50

Па Станари и јесу били општина, само што су укинути у вријеме комунизма јер су били изразито српски настројени

ОДГОВОРИТЕ
Name

папагај

19.06.2014 09:36

Станари нису функционисали ни као Мјесна заједница, а гле, Додик предлазе да постане опстином. Да ли је овај тракториста пролазио кроз станаре само трактором или...?

ОДГОВОРИТЕ
Name

04.07.2014 14:15

Папагај не кењај :П

ОДГОВОРИТЕ