59% građana nezadovoljno politikom vlasti

U posjedu sam kompletnog istraživanja IPSOS-a, koje je naručeno iz SNSD-a i čiji rezultati su poražavajući po tu stranku i njenog lidera Milorada Dodika.

Republika Srpska 18.06.2014 | 14:46
59% građana nezadovoljno politikom vlasti

Režimski mediji su objavili da je IPSOS radio istraživanje u maju, u periodu od 13. do 27., odnosno u sred poplava. Naravno da je to bilo nemoguće učiniti, jer je pola Republike Srpske bilo poplavljeno. U poplavljenim područjima nije radila ni fiksna ni mobilna telefonija, a bila je nemoguća i anketa „licem u lice“, kako je to navedeno.


Zato je navodno majsko istraživanje IPSOS-a najobičnija laž i riječ je o steroidima, koji su trebali
napumpati javno mnenje i opravdati teške greške vlasti tokom poplava.

Stvarno istraživanje IPSOS je radio u martu i ti rezultati su potpuno poražavajući za SNSD i Milorada
Dodika.

Prema tom istraživanju, on gubi predsjedničke izbore od kandidata SDS-a. Dodik bi, prema IPSOS-u, osvojio 40 posto glasova, dok bi kandidat SDS-a osvojio cijelih 48 posto.

Da Dodik loše stoji, potvrđuju i sledeći rezultati do kojih je došao IPSOS u martu, a koji kažu da čak 69% građana smatra da Dodik ne vodi nikakvu borbu protiv kriminala i korupcije, dok je samo njih 9 posto ubijeđeno da on to čini.


Takođe, tek nešto više od jedne četvrtine anketiranih (26 posto) smatra da je Republika Srpska na pravom putu, odnosno da je politika Režima kredibilna i kvalitetna, dok njih čak 59 posto smatra da RS ide pogrešnim putem.

„Ozbiljna pretnja vlastima – 59 posto nezadovoljnih se lako mogu okupiti oko BILO KAKVIH PROMENA, pa i promena vlasti“, zaključio je IPSOS.

Interesantno je da su vlasti „zaboravile“ da objave ovaj dio istraživanja prije nekoliko dana i tako pokažu stvarno stanje u RS.

SlobodanVaskovicBlog

Komentari / 23

Ostavite komentar
Name

REALAN

17.06.2014 16:32

BITI ĆE NJEMU POTOP NA IZBORIMA. A ONDA MOŽE DA PRIČA SVOJE LOVAČKE PRIČE U ZATVORU I MOLI SE BOGU DA NE NALETI NA OBOŽAVAOCA mislim na one zagorele.

ODGOVORITE
Name

HERCEGOVINA

17.06.2014 16:41

Pa svako iole normalan, ko poznaje trenutnu politicku i ekonomsku situaciju vidi da sa ovima na celu ne moze dalje.

ODGOVORITE
Name

Milica

17.06.2014 16:46

Još samo da ti nezadovoljni masovno izađu na izbore i da pokažu tada svoje nezadovoljstvo. Ovaj narod je željan promjena.

ODGOVORITE
Name

xxl

17.06.2014 16:50

Naravno SDS pobjeđuje! Da je Dodik pametan ne bi dizao političku "prašinu", jer gubitnik nema prava da se ljuti, sem samo na sebe!

ODGOVORITE
Name

nikola ozren

17.06.2014 16:59

I sta kad dodje SDS isto je to sve, nego bjezi iz zemlje glavom bez obzira nema tu hljeba.

ODGOVORITE
Name

realan b.luka

17.06.2014 17:58

Oh...konačno se narod probudio..znaci gotov je!!!

ODGOVORITE
Name

petar

17.06.2014 18:17

ako bog da ovaj procenat ce do oktobra biti jos veci veliko hvala BN televiziji sto nam svaki dan budi savjest i dokazuje sta nam sve rade ove rezimske kabadahije narod je na nogama i jedva ceka oktobar da ovog diktatora na miran nacin otjera u politicku proslost a vjerovatno i na malo duzu robiju`

ODGOVORITE
Name

Душан

17.06.2014 19:03

Па нормално да су људи незадовољни, мислим чиме то могу бити задовољни? Шта је то ова власт урадила за народ? Па ни та наводна национална реторика их не може више извући

ODGOVORITE
Name

zvornik

17.06.2014 19:08

95% :-)

ODGOVORITE
Name

ccc

17.06.2014 19:16

Ovaj je totalno izgubljen.

ODGOVORITE
Name

ĐURĐA I M

17.06.2014 19:39

A ŠTO NISTE OBJAVILI I DALJE O ISTRAŽIVANJU GDJE SE KAŽE DA DNS GUBI VIŠE OD POLA BIRAČA A DA SP NEĆE PREĆI CENZUS

ODGOVORITE
Name

вукоје

17.06.2014 19:59

Овај изварани народ вапи за искреним преокретом, вјерује некој новој политици, вјерује у талас промјена које су напредњаци у Србији покренули. Савез за промјене на челу са СДС-ом има посљедњу прилику да нас спаси од погубне бахате политике главног баје и његових тајкуна.

ODGOVORITE
Name

neistomisljenik

17.06.2014 20:21

OVDJE SU SVI ISTOMISLJENICI

ODGOVORITE
Name

Nova Varos

17.06.2014 22:12

To je bilo i za ocekivati,jos od lokalnih izbora 2012 godine snsd-e je u ogromnom padu. Kakvih 42%, pa toliko nisu imali ni kada su bili na vrhuncu moci 2006 godine! Vaskovicu ako citas ove komenare imam jednu molbu za tebe? Ako bi mogao da malo procackas Gligorica(veliku postenjacinu i borca za pravdu) da se vidi sta je on to radio vise od pet godina kao direktor Geouprave, i kako sad odjednom prica o kriminalu kad mu je Lemi oteo direktorku stolicu? Odkuda sad tolika borba za pravdu, a pet godina je gledao teski kriminal i sa njima tikve sadio?

ODGOVORITE
Name

stojan

18.06.2014 06:12

Anketa kaze koliko jos imamo glupog naroda.

ODGOVORITE
Name

DOK

18.06.2014 06:32

ZAŠTO PADA KRIMINALNI SNSD?ZATO ŠTO SU MU PRIJATELJI: - Miroslav Mišković (Delta), optužen u Srbiji za milionske pronevjere, - Dragan Đurić (Zekstra), pod istragom za milionske pronevjere, - Boris Tadić (NDS), osoba koja je omogućila detaljnu pljačku Srbije, - Dragan Đilas (DS), osoba koju mediji optužuju za milionske pronevjere, - Vladimir Romanov (Litvanija), opljačkao iz Birča, uz pomoć vlasti, preko milijardu maraka, - Edvin Navickas, jedan od šefova zločinačke organizacije koja je opljačkala Birač i Balkan investment banku, - Nepoznati vlasnici Njeftegazinkora, koji su opljačkali Rafineriju i iz nje izvukli oko 500 miliona KM, po principu “Birač”, - Goran Tomić, (sin Dragana Tomića, vlasnika SIMPO-Vranje), vlasnik Fabrike cijevi Derventa, iz koje je izvukao preko 250 miliona maraka i uništio je, - Mile Radišić (Grand trejd), nepravosnažno presuđen na tri godine robije, oteo, uz pomoć vlasti, Picin park i progoni porodicu Vulić, opljačkao Lutriju RS…, - Budo Stanković, kum Milorada Dodika, mesar po profesiji i ubjeđenju; oteo, uz pomoć vlasti, 392 dunuma gradskog građevinskog zemljišta - Slobodan Stanković (Integral), oteo uz pomoć vlasti stotine miliona budžetskih sredstava, - Ljubo Ćubić, oteo uz pomoć vlasti nešto manje budžetskih para od Slobodana Stankovića, - Rašid Sardarov, osoba koju povezuju sa ruskom mafijom, otima od Republike Srpske, uz pomoć vlasti, TE Ugljevik i ugljenokope, - Ranko Škrbić, ambasador BiH u Srbiji, kum Milorada Dodika, uništio zdravlje sopstvenog naroda i uništio zdravstvo RS, - Mićo Kraljević, presuđeni kidnaper, - Petar Đokić, presuđeni kriminalac, - Marko Pavić, presuđeni kriminalac, - Borko Đurić (GP Krajina), oteo, uz pomoć vlasti, hiljade dunuma u Banjaluci, vrijednih stotine miliona KM, - Milenko Čičić (Kaldera), oteo uz pomoć vlasti nekoliko stotina miliona budžetskih sredstava, - Braća Čolović (Akva lajf, Karavan...), oteli uz pomoć vlasti desetine miliona budžetskih sredstava, - Gavrilo Bobar, izvukao iz budžeta desetine miliona KM, - Željko Kovačević, oteo iz Elektrokrajine desetine miliona KM, - Đoko Davidović, izvukao iz budžeta desetina miliona KM, - Dragan Vasiljević (Farmland), opljačkao iz budžeta, uz pomoć vlasti, desetine miliona KM, - Dragan Praštalo (Mikroelektronika), opljačkao tokom fiskalizacije desetine miliona KM; Trenutno istjeruje porodice palih boraca i porodice boraca na ulicu iz njihovih stanova, - Dragan Čičić (Zmijanjeplast), oteo iz budžeta, uz pomoć vlasti, preko 30 miliona maraka keša, - Emir Kusturica, platio 5.100 i dobio 35 miliona, - Pantelija Ćurguz (BORS), osoba koja je uništila boračku organizaciju, - Ranka Mišić (Sindikat), osoba koja je uništila sindikalne aktivnosti i tu organizaciju...

ODGOVORITE
Name

Pitam se Pitam

18.06.2014 06:39

Ne mogu da vjerujem da ima jos toliko glasackog tijela koji podrzava Bajinu politiku unistavanja naroda

ODGOVORITE
Name

Micko

18.06.2014 08:09

Ne valja sta ovi rade,odnosno nista ne rade sem sto sebi i svojima pune dzepove.Jadan narod samo,ne radi pozicija nista,a opozicija hoce na njihovo mjesto da i oni jos malo napune dzepove jer au se istrosili za ovo vremena sto su u opoziciji,niko nista ne prica kako cemo,sta cemo,kako da nam bude bolje da radimo da stvaramo.Svi samo pricaju kako su dobri,a drugi ne valjaju,niko jos nije neki ekonomski socijalni program iznio na vidjelo pa da mi (narod) izabere sta mu je bolje.

ODGOVORITE
Name

pakujemo se

18.06.2014 09:22

Ko god pobijedi, svejedno je, treba pakovati kofere i tražiti spasa tamo gdje možemo raditi i obezbijediti budućnost i sebi i svojima.situacija je toliko grozna da nema te SNAGE KOJA MOŽE PROMIJENITI STANJE

ODGOVORITE
Name

Kakav narod takva vlast

18.06.2014 11:46

A koliko posto naroda bi bilo poštenije i bolje da ima vlast 2 ili 3%? Dok ne shvatite da je problem u vama, bolju vlast dobiti nećete. Evo idu vam oktobarski izbori. Budite malo realni i razmislite imate li vi mogućnost da glasate za poštenog, dobrog i sposobnog predsjednika. Rezultat svih moždanih naprezanja u tom smjeru je uvijek isti - nema dobrog, čak ni prosječnog. I to je slika vas samih.

ODGOVORITE
Name

Barbara

18.06.2014 12:44

Predsjednik bi kako kažu rezultati ankete trebao promijeniti ime u Baron Minhauzen

ODGOVORITE
Name

mareska

18.06.2014 20:50

Ko moze biti zadovoljan ovakvom bahatom vlasti? Oni su sramota za RS i narod u njoj.

ODGOVORITE
Name

Dusko

23.06.2014 14:48

Dosta veci postotak je nezadovoljstva gradjana politikom vlasti. Zasto ovu anketu nisu plasirali u javnost, nego samo one sa presmjesnim rezultatima u kojima oni sa sigurnoscu dobijaju izbore.

ODGOVORITE