Djeca sa Kosmeta pomažu vršanjacima u Bijeljini

U Bijeljinu danas stiže humanitarna pomoć koju djeca iz bratskog Goraždevca kod Peći, male enklave na jugu Kosmeta sa svega 850 stanovnika, šalju vršnjacima u Bijeljini.

Republika Srpska 17.06.2014 | 09:59
Djeca sa Kosmeta pomažu vršanjacima u Bijeljini

Posredstvom Odbora za pomoć Srbima Kosmeta, djeca iz Goraždevca šalju oko 100 poklon-paketića, ćebad i oko 2.000 evra pomoći, koju su sakupili zajedno sa svojim roditeljima.

Predsjednik srpske opštine Goraždevac Miloš Dimitrijević rekao je da stanovnici Goraždevca ne mogu ostati ravnodušni prema nevoljama koje su majske poplave nanijele narodu u Republici Srpskoj, saopštio je Odbor za pomoć Srbima Kosmeta.

"Kada je bilo najteže, vaš Odbor i Republika Srpska donosili su pomoć, posjećivali nas, bili uz nas, a građani Srpske ugostili su našu djecu i brinuli o njima. Time ste nam pomogli da opstanemo na Kosmetu", kaže Dimitrijević.

Humanitarna pomoć sa Kosmeta u Bijeljinu stiže oko 13.00 časova, a stanovnicima najugroženijih semberskih sela uručiće je predstavnici Srba iz Goraždevca, grada Bijeljina i Odbora za pomoć Srbima Kosmeta.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

rada

17.06.2014 10:37

ovo je tako dirljivo da su mi suze posle, da ta djeca u kojim uslovima zive odvajaju od svojih usta i salju svojim vrsnjacima, a nasi politicari im otimaju zalogaj iz usta, tuzno

ODGOVORITE