Zemunski klan ponovo hara Srbijom

Lider Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković rekao je da zemunski klan ponovo hara Srbijom i upozorio na mogućnost da osuđenik za ubistvo srpskog premijera Zorana Đinđića, Milorad Ulemek Legija, pobjegne iz zatvora.

Srbija 15.06.2014 | 17:18
Zemunski klan ponovo hara Srbijom

"Informacije kojima raspolažem pokazuju da je zaštićeni svedok Ljubiša Buha Čume u pravu kad kaže da zemunski klan ponovo hara Srbijom", istakao je Drašković.

On je za "Blic" rekao da se "nešto opasno i krupno" desilo krajem decembra 2013. i početkom januara 2014, kada je Ulemek, serijski ubica koji je osuđen na četiri puta 40 godina zatvora, sa punim povjerenjem države proglašen za ključnog svjedoka u otkrivanju ubica novinara Slavka Ćuruvije.

"Od tada sve upućuje na zaključak da opet neko u državi sklapa pakt sa đavolom, kao i pre 5. oktobra 2000", ocijenio je Drašković.

On smatra da "dodatni razlog za uzbunu" predstavlja i činjenica da je Buhi, ključnom zaštićenom svjedoku koji je razotkrio zločine Ulemeka i njegovog zemunskog klana, oduzeto policijsko obezbjeđenje.

"Njemu je oduzeto obezbeđenje, čime je po nečijoj volji i strategiji postao glineni golub za zemunski klan. Dobio je drugo zahvaljujući savesnoj odluci načelnika Uprave kriminalističke policije", naveo je
Drašković.

On je istakao da se uveliko priprema teren za premještanje Ulemeka iz "Alkatraza" u dio zatvora u požarevačkoj "Zabeli" iz kojeg će mu biti lako da pobjegne.

"Tamo ga već čekaju njegove ubice, jer su u tom delu zatvora Gumar, Tojaga Ilić, Bujošević... Izvan zatvora su nekadašnji pripadnici JSO koji su raspoređeni u policiji, tužilaštvu, pravosuđu, po medijima, a ima ih čak i u Ministarstvu spoljnih poslova. Meni sve ovo liči na pripremanje terena da se Legija ponovo proglasi za heroja i spasioca države, kao što je bio proglašen za heroja 5. oktobra", rekao je
Drašković.

On je naglasio da Ulemek nije ništa otkrio u slučaju "Ćuruvija", te da je sve što Legija kaže manipulacija i da mu se ne može vjerovati.

"On do današnjeg dana nije priznao ni jedan od svojih zločina za koje je osuđen. Sada bi da pere svoje krvave tragove, govoreći o tuđim zločinima i ćuteći o svojim", zaključio je Drašković.

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

xxl

15.06.2014 15:22

Drašković? Hiljadu pitanja, bez odgovora?

ODGOVORITE
Name

Vala dosta te

15.06.2014 15:46

Mnogo htio mnogo započeo!Preiskusan si političar da bi pričao suplje priče!

ODGOVORITE
Name

mili

15.06.2014 17:12

Jel ovaj jos ima pravo nesto da kaze? Draskovica na dozivotnu robiju, gdje ce se i obriat i osisat. Fa. Jedna

ODGOVORITE
Name

zaboravljeni

15.06.2014 19:40

pa odakle ovaj ispade

ODGOVORITE
Name

Sladjana Radanic

15.06.2014 22:20

ZAR JE NARUCILAC UBISTVA SRBSKE DECE U KAFICU " PANDA " JOS NA SLOBODI?! ZAR JE OVAJ JOS UVEK ZIV IAKO IMA STO GODINA? OVU ILOVACU NI ZEMLJA NECE DA PRIMI. SAD MI JE JASNO STO SE UORTACIO SA VUCICEM. KORUMPIRANA BANDO , CRNOGORSKA POLICIJSKA MAFIJO KOJA JE OKUPIRALA VRH SRBSKE POLICIJE I SPIJUNIRA ZA SARICA, DJUKANOVICA, CRNOGORSKU TAJNU SLUZBU. ZAR OVAJ SME DA SE JAVI A NJEGOVA SRBSKA GARDA JE PLJACKALA SRBSKE KUCE I PODVODILA I SILOVALA SRPKINJE. OVOG U HAG! ODMAH! NJEGOV PULEN VLADIMIR BOZOVIC NIKSICANIN BIVSI GENERALNI INSPEKTOR POLICIJE I ISTAKNUTI CLAN SPO, ZLOUPOTREBIO JE MNOGO PUTA SLUZBENI POLOZAJ U KORIST SVOJE UCITELJICE CRNOGORKE DANICE, ALI UMESTO DA BUDE KAZNJEN STO JE KRTICA U MUPU OVAJ STRANI DRZAVLJANIN PRELETAC, PRELAZI KOD NAPREDNJAKA DA BI VUCICA SPIJUNIRAO ZA VUKA I DANICU I CRNOGORSKU OBAVESTAJNU SLUZBU, TAKOZVANU SARICEVU SLUZBU, A ONI DIREKTNO RADE ZA AMERIKANCE I NJIHOVU OBAVESTAJNU SLUZBU. A DESNA MU JE RUKA RODOLJUB MILOVIC CRNOGORSKI DRZAVLJANIN, DANIN RODJAK I ZASTITNIK SVIH MOGUCIH KRIMINALACA. VUKA FINANSIRA NARKO- MAFIJA A TELOHRANITELJ MU JE NELE SUVAJDZIC KRIMINALAC I NARKO- DILER. DRASKOVIC JE U TESNOJ VEZI SA LJUBISOM BUHOM CUMETOM VLASNIKOM KAMENOLOMA I MANASTIRSKIH SUMA U PETKOVICI A NA NJEGOVOM PLATNOM SPISKU SU I BIVSI NACELNIK SABACKE POLICIJE MILOMIR VESELINOVIC I NJEGOVA RODJAKA VESNA VESELINOVIC SUDIJA VRHOVNOG KASACIONOG SUDA, PRIJATELJICA NATE MESAROVIC! I SAD NEKO PRICA O KORUPCIJI I KRIMINALU ! AKO VUCIC OSTANE SA OVOM BAGROM U KONTAKTU NAROD TREBA DA UZME MOTKU U RUKE I DA OBOJICU STRPA U CENTRALNI ZATVOR! http://www.crveneberetke.com/istina-izasla-na-videlo-vuk-i-danica-draskovic-narucili-ubistvo-srpske-dece-u-kaficu-panda/

ODGOVORITE
Name

Miko Mitovic

15.09.2014 06:49

ЗБОГ ЧЕГА СЕ КРИЛО ПИСМО ДР. БРАНКЕ ЈЕКИЋ О ВУКУ ДРАШКОВИЋУ КАО " ВОЈНА ТАЈНА" КО ПРОЧИТА - СВЕ ЋЕ МУ БИТИ ЈАСНО ПИСМО ОБЈАВЉЕНО У СРПСКИМ НОВИНАМА ОГЛЕДАЛО КО ПРОЧИТА СХВАТИЋЕ И Вуку бих помогла Обраћам Вам се са молбом да у Вашем цењеном листу објавите мој чланак у рубрици писма. Дочекала сам пензију са навршених 65 година и пуним радним стажом (и поред више соматских обољења). Виђала сам Вука Драшковића често на неуропсихијатријској клиници у ул. Др Суботића бр. 6, који је долазио код покојног Др Веселина Савића, шефа одељења на коме сам радила. Вук то најбоље зна због чега је посећивао Др В. Савића. Вероватно из више разлога. Не знам да ли је и Дана то чинила, не сећам се да сам је виђала. Критеријуми психијатријски и неуролошки, као услов за стицање инвалидитета Прве категорије су ми веома добро познати (ја сам специјалиста за неуропсихијатрију), стога предлажем, па можда и захтевам, да се изврши ревизија њене инвалидности. Можда се не бих тога сетила да дневна штампа није пуна Даниних и Вукових изјава о томе како би она била најпогоднија и најбољи директор државне безедности, јер би она разјурила, ухапсила, ликвидирала, демонтирала ”Милошевићеву злочиначко-терористичку” државну безбедност. После сваке изјаве овог брачног пара, уверена сам да они испуњавају све услове за инвалидност из психијатријског домена. Постављам себи питање, каква је то ова наша власт. Влада, скупштина, председници многобројних партија да толеришу, што је недопустиво у једној, заиста правној, држави. Мислим да је тај Вук на погрешном месту и хитно би требало да се нађе где му је место. Страхујем за српски народ, да ће оболети од Вуковог и Даниног вируса, што је познато као колективна психоза. Стога је неопходна превентива, коју треба да предузме министар здравља. Ако је код Дане установљена инвалидност Прве категорије, онда је она неспособна за обављање било какве активности, поготову од државног значаја. Патолошка мржња неизмереног интензитета доминира њиховим психичким функцијама. Она је дубоко уткана у њихова бића. Стога, спасимо младе нараштаје од таквих људи. Усмеримо их ка истинским вредностима, како би били здрави и способни да очувају ову напаћену Србију. Јединог ми брата, од 16 година, убили су четници на најсвирепији начин, а није био гоља, пробисвет, без биографије. Био је херој, који је пао за слободу свога народа. Када сам постала лекар специјалиста, један број четника сам лечила, јер код мене никад није постојала патолошка мржња и мржња уопште. Ако треба, и Вуку бих помогла!!! Др Бранка Јекић, Београд http://www.srpskenovineogledalo.co.yu/pub/38/pisma.htm

ODGOVORITE