Najopasniji gusari svijeta u moreuzu Malaka

Светски лидери у пљачкама бродског товара поново су гусари из југоисточне Азије, sамо ове године у свету је отето 43 морнара, док је у заорбљеништву око 50 људи.

Svijet 14.06.2014 | 12:10
Najopasniji gusari svijeta u moreuzu Malaka

Gusari iz jugoistočne Azije povratili su neslavnu titulu koju su poslednjih godina držali somalijski pirati i ponovo postali svetski lideri u pljački brodskog tovara, prenose azijski mediji.

Oko 90 odsto svetske trgovine obavlja se morskim transportom, a kroz moreuz Malaka i vode Južnog kineskog mora u jugoistočnoj Aziji prolazi čak 45 odsto ukupnog svetskog pomorskog saobraćaja. Tuda plove teretni brodovi nakrcani sirovinama i proizvodima koji uvoze i izvoze giganti svetske ekonomije kao što su Kina, Japan, Južna Koreja i Tajvan, a delom i plovila čiji je tovar namenjen Rusiji i SAD.

Zato je ovo usko grlo svetskih pomorskih ruta od ogromnog strateškog značaja, ne samo za zemlje na njegovim obalama već i Istočnu Aziju, već i ceo svet.

Tokom devedesetih godina indonežanski i malezijski pirati bili su strah i trepet za svetske trgovce, ali ih je početkom prošle decenije združena akcija obalskih straža Singapura i Malezije sa jedne strane i Japana i drugih razvijenih zemalja sa druge strane, koje su pružile logističku podršku i pomoć u obuci snaga reda u regionu, obuzdala i svela na ponošljivu meru.

Devedesetih, pre svega gusari iz Indonezije i Malezije, a onda i sa Tajlanda i Filipina, bili su odgovorni za gotovo dve trećine svih svetskih pljački i otmica na moru i u lukama.

Usledila je dominacija istočne Afrike, odnosno, pre svega, somalijskih pirata, koji su osim pljački, pribegavali otmicama i umeli da drže posade mesecima, pa i godinama. U svojim napadima oni su neretko koristili i raketne bacače.

Oni su tako izazvali reakciju američke i drugih najvećih armija sveta, među kojima i NR Kine, koje su u region poslale vojne brodove da patroliraju širokim morskim prostranstvom od moreuza Hormuz preko Adenskog zaliva do obala Somalije i Kenije.

Jačanju bezbednosti u vodama istočne Afrike doprinelo je i naoružavanje trgovačkih brodova, odnosno to što su transportne kompanije čiji tankeri i drugi teretni brodovi prolaze kroz region počele da upošljavaju profesionalno obezbeđenje naoružano automatskim puškama i snajperima.

Ovi napori međunarodne zajednice poslednjih godina su urodili plodom pa, prošle godine, po podacima Ujedinjenih nacija, uprkos tome što je zabeleženo 28 napada, nijedan mornar nije otet u vodama zapadnog Indijskog okeana u blizini Roga Afrike. Ovo je sjajan rezultat kada se ima u vidu da su 2011. čak 736 mornara i 32 broda pali u ruke somalijskih pirata.

Smatra se da su godišnji prihodi somalijskih pirata tako prošle godine pali sa oko 150 miliona dolara godišnje na nešto više od 60, a oni se više ne upućuju u drske izlete duboko u okean već se drže blizu obali "crnog kontinenta".

Međutim broj piratskih napada na brodove u jugoistočnoj Aziji prešao je u 2013. godini broj od 150, a najveći broj njih zabeležen je u moreuzu Malaka između Malezije i Indonezije - dug 800, a širok svega 65 do 250 kilometara.

Takođe, ove godine u jugoistočnoj Aziji već je zabeležen 31 napad ili pokušaj napada, uglavnom u vodama blizu Indonezije.

Indonežanski pirati najčešće odnose gorivo i drvnu građu, ali i proizvode za široku potrošnju, koji se mogu lako prodati u njihovoj zemlji. Veliki profit donosi im i isplata nadoknada za oslobađanje posade, a ponekad i za povraćaj čitavog broda u slučaju da su uspeli da ga otmu.

Svetska banka procenjuje da piratstvo košta svetsku privredu oko 18 milijardi dolara godišnje, brojka u koju su uračunati troškovi nastali usled gubitka tovara ili brodova, veliki novac uložen u jačanje bezbednosti i sume isplaćene gusarima kao otkup za otetu posadu, plovilo ili tovar.

Poseban ekonomski problem predstavlja to što se brodske kompanije često odlučuju da samostalno podnesu štetu i ne traže osiguranje, jer istrage koju sprovode osiguravajuće kompanije mogu više meseci da blokiraju korišćene opljačkanih plovila i tako prouzrukuju gubitak koji je veći od sume koju osiguranje isplati kao naknadu štete za pljačku ili otmicu.

Pored jugoistočne Azije u porastu je i piratstvo u vodama zapadne Afrike, upozoravaju eksperti Instituta za obuku i istraživanje Ujedinjenih nacija.

Izvor: RTS

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Mara

14.06.2014 13:47

Gusari

ODGOVORITE