Poginulo 49 ukrajinskih vojnika

Ukupno 49 ukrajinskih vojnika poginulo je pošto su protekle noći proruske snage oborile transporter "Iljušin-76", koji je trebalo da sleti na aerodrom u Lugansku na istoku Ukrajine, javio je Rojters, pozivajući se na predstavnika za štampu ukrajinske vojske.

Republika Srpska 14.06.2014 | 10:37
Poginulo 49 ukrajinskih vojnika

U saopštenju Ministarstva odbrane navodi se da je transportni avion Vazduhoplovstva oružanih snaga Ukrajine "Il-76" prevozio vojnike, tehniku, opremu i prehrambene proizvode.

Rukovodstvo Ministarstva, Generalštaba i komande vazduhoplovstva izrazilo je saučešće porodicama poginulih vojnika, javila je ukrajinska agencija Ukrinform.

Agencija je navela da je ranije saopšteno da je u avionu bilo približno 30 komandosa i članova posade.

"Iljušin-76" je vojni transporter sa sedam članova posade, a može da prevozi 167 vojnika sa ličnim naoružanjem, javlja ruska agencija RIA "Novosti". 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Nikador

14.06.2014 09:28

Poginuli su placenici oligarsa iz Kijeva koji su isli da ubijaju goloruki narod.To je ispravno i to je posteno.Kad drzava salje placenike sa vojskom da ubijaju sopstveni narod u istoj toj drzavi to je zlocin.Psi rata se kupuju i salju na narod da bi oligarsi mogli dalje da gule Ukrajinu.A sve to zdusno podrzavaju Europski Oligarsi jer im treba takva bezdusna Ukrajinska vlast.Mogu za sad kako hoce al ne mogu dokle hoce.

ODGOVORITE
Name

Md

14.06.2014 09:52

Ne vjerujem da su to ukrajinski vojnici prije da su kerovi rata.

ODGOVORITE
Name

ranjaš

14.06.2014 19:06

Ja ne znam šta traže ukrajinci u drugoj državi Oni bi njih na silu da nateraju da žive sa njima E pa dragi miljenici zapada ti brakovi su zabranjeni

ODGOVORITE