Bitka na Sutjesci - prekretnica

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić rekao je danas na Tjentištu da je Bitka na Sutjesci bila po mnogo čemu simbolična i predstavljala prekretnicu u Narodnoslobodilačkoj borbi
/NOB/.

 

Republika Srpska 13.06.2014 | 15:11
Bitka na Sutjesci - prekretnica


"Narodnooslobodilački pokret je, nakon Bitke na Sutjesci, dobio međunarodnu verifikaciju i postao međunarodno priznati antifašistički pokret. Tako je prostor bivše Jugoslavije svrstan u blok koji je  svjetskoj civilizaciji podario jednu od velikih pobjeda protiv najvećeg zla kakav je bio fašizam, a koji je samo na našem prostoru odnio više od milion ljudskih života", istakao je ministar Đokić na obilježavanju 71 godine od Bitke na Sutjesci.

Podsjetivši da je Vlada Srpske obilježavanje ove bitke uvrstila u kalendar događaja od posebnog zanačaja, Đokić je naglasio da na taj način Vlada želi da na mjestu legendarne bitke bude iskazana privrženost tekovinama NOB i svemu onome što je ta borba podarila bivšoj Jugoslaviji - a to je više od 50 godina mira, slobode i najvećeg prosperioteta koji je ovaj prostor doživio u svojoj istoriji.

"Danas smo ovdje da odamo počast i izrazimo zahvalnost svima koji su dali svoje živote za slobodu i stvaranje novog i pravednijeg svijeta i bolje i drugačije Evrope i svijeta. Ovim činom pokazujemo da ideja slobode nije ugašena i da će ona vječno trajati i pobjeđivati", poručio je Đokić.

Na Tjentištu se danas, u organizaciji Odbora za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova Vlade Republike
Srpske, obilježava 71 godina od legendarne Bitke na Sutjesci.

 

 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Boo

13.06.2014 16:42

Da su bogdo izgubil danas bi svi bili Njemci i imali EU.

ODGOVORITE
Name

advokat

13.06.2014 17:30

Kakva bolan prekretnica , da nas nisu Rusi oslobodili bili bi pod okupacijom do 1955.godine , minimum .

ODGOVORITE